ontspannen momentje voor jezelf
Offline ontspannen Ontspannen

10x een momentje voor jezelf

Druk, druk, druk! De dagen vliegen voorbij, de poepluiers zijn niet bij te houden en ook de snottebellen zijn terug van weg geweest. Boodschappen, huishouden, werken, en in de avond bekaf op de bank. Tijd voor een pauze. Tijd voor een momentje voor jezelf!

Een momentje voor jezelf pak ik steeds vaker en het doet me goed! Het is eigenlijk best makkelijk. Je gaat op de bank zitten, pakt een goed boek en genieten maar. Tenminste… in mijn leven voor de kinderen waren. Gelukkig zijn er met kinderen ook genoeg mogelijkheden, want ik zou ze voor geen goud willen missen. Zowel mijn dochters niet, als mijn fijne momentjes voor mezelf.

 1. Neem een heerlijke lange douche met je favoriete doucheschuim en blijf net zolang onder de douche staan tot je je helemaal opgeladen voelt.
 2. Plof met een goed boek op de bank, of misschien lekker in het zonnetje. Een heerlijk momentje wanneer de kinderen op bed liggen.
 3. Even opladen onder een zonnebank of zonnehemel. Wij hebben het geluk een zonnehemel op zolder te hebben staan. Heerlijk om als een kuikentje onder de warmtelampen te liggen.
 4. Sporten. Euh wat? Ja, sporten! Iedere zaterdag of zondag loop ik 5 kilometer hard. Naast dat het goed voor me is, kan ik mijn hoofd heel goed leeg maken. Eenmaal thuis zit ik bomvol energie!
 5. Duik de keuken in en maak een overheerlijke taart of misschien een lekker toetje. Eenmaal klaar kun je ervan genieten.
 6. Foto’s kijken. Foto’s heb ik genoeg. Ik denk dat ik wel een paar uur door mijn harde schijf kan scrollen, zonder dat het verveeld. Foto’s van onze eerste vakantie, van de kinderen en onze bruiloft. Ik vind het heerlijk om ze terug te kijken.
 7. Netflixen mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Heerlijk van onder een kleedje op de bank je favoriete serie bing-watchen.
 8. Boek een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste. Wil je er niet op uit, dan kun je natuurlijk ook zelf een ontspannen maskertje kopen.
 9. Shop till you drop. Winkel in, winkel uit en dat kan tegenwoordig ook vanaf je mobiel of vanaf je laptop. Gooi je winkelmandje vol en zorg maar eens goed voor jezelf.
 10. Smeer je van top tot teen in met je favoriete bodylotion, lak je nagels en drink een wijntje. Ontspan!

Heb jij een favoriet momentje voor jezelf? Laat het weten in een reactie en inspireer anderen om goed voor zichzelf te zorgen 😉

Liefs,
Marieke

Bron afbeelding: Pexels

Beschuitje.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

 1. […] week gemist hebben, kun je ze hier terug vinden:Voorjaarsvakantie, de leukste tips en uitjes10x een momentje voor jezelfNegenmaandenbeurs: Tips om je voor te […]

 2. […] Lees ook: 10x een momentje voor jezelf […]

 3. […] je tijd over hebt, omdat je goed gepland hebt. Tijd die je kunt besteden aan leuke dingen. Want een momentje voor jezelf is ook heel erg belangrijk! Moeite om in slaap te vallen? Lees dan: Ontspannen voor het slagen […]

 4. […] bij de ontvanger, of gewoon bij jou thuis. Zo kun je ze zelf cadeau geven of misschien verras jij jezelf er wel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *