spelen

10 Spelletjes voor regenachtige dagen

Het regent, het regent…maar het zonnetje komt er bijna aan! Tot die tijd moeten we ons nog even binnen vermaken. Verveel je je en kun je de kinderen wel achter het behang plakken? Dan vermaak je je misschien met deze leuke spelletjes!

Wie / Wat ben ik?

Een ontzettend leuk spelletje! Pak een paar papiertjes uit de kast en schrijf je favoriete televisiehelden op, dieren, koekjes noem het maar. Laat iedereen een papiertje kiezen en plak deze eenvoudig met een plakbandje op het hoofd vast. Nu mag degene met het papiertje vragen stellen en mogen de anderen antwoord geven. Gegarandeerd plezier!

Speurtocht door het huis

Wil je de kinderen wat langer bezig houden, dan kun je ze vermaken met een speurtocht. Denk goed na over de opdrachten die je ze tussendoor geeft en laat ze flink zoeken. Natuurlijk is een schat aan het einde van de speurtocht wel een verplichting 😉

Knutseltip: Maak een kijkdoos

Knutselen vinden ze hier prachtig. Zo maakten we een tijdje geleden een toffe kijkdoos. De verlichting maakten we van kerstlichtjes op batterijen. Een bankje en een bed werden geknutseld van lege snoepdoosjes. Met de knutselpapieren en het vilt van de Action kom je een heel eind, voor een klein prijsje.

Kamperen in de woonkamer

Sleep de matrassen naar beneden en maak van lakens een mooie tent. Kijk in die tent nog een filmpje met wat chips en het feest is helemaal compleet. Superleuk om samen met de kinderen te kamperen in je woonkamer. In de ochtend kun je lekker ontbijten op bed, ideaal toch?!

Lees ook: Ontspannen na een drukke werkdag

Maak zelf kleding

Trek een vuilniszak aan en beplak hem met stickers, verf en andere knutselspulletjes. Loop vervolgens allemaal één voor één de modeshow en maak wat foto’s voor de rest van de familie.

Knippen & plakken

Pak alle folders en tijdschriften uit de kast. Een paar scharen erbij en knippen en plakken maar. Hartstikke leuk om bijvoorbeeld een thema zoals Pasen te kiezen en een paas-collage te maken.

Voorleesmarathon

Kruip lekker op de bank met een paar boeken en lees alle verhaaltjes achter elkaar. Hopelijk komen ze niet aanzetten met Puk van de Petteflet, dan ben je nog wel even zoet. Ik lees graag voor uit Jip & Janneke, fijne korte verhaaltjes en een echt verwenmomentje als ik er een heleboel voorlees.

Blote voetenpad in huis

Een blote voetenpad kun je eenvoudig binnen maken. Zo kun je gebruik maken van (lege) ballonnen, een bak met water, rijst of pasta, watten, plastic zakken en ga zo maar door. Gebruik vuilniszakken om het op klaar te leggen, dan kun je het ook eenvoudig weer opruimen.

Mini Disco

Zet youtube aan en google even naar Mini Disco. De allerleukste liedjes kun je hier terug vinden, waarmee je gemakkelijk thuis een Mini Disco organiseert. Met de filmpjes die erbij getoond worden kunnen de kinderen het dansje mee doen. En wat zullen ze daarna lekker slapen 😉

Toch naar buiten?

Wil je toch even naar buiten, maar heb je geen idee waar je naartoe wilt gaan? Laat je kinderen de weg wijzen. Stap in de auto en laat hun kiezen of ze links of rechts willen gaan. Je komt zo op plekjes waar je anders niet snel komt.

Wat doen jullie om de regenachtige dagen door te komen?

Liefs,
Marieke

Bron afbeelding: Pexels

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *