Buiten spelen, een feestje!

Wat was het heerlijk de afgelopen dagen. Vrijdag stond er nog een behoorlijk windje, maar we hebben toen al wel een heerlijke wandeling gemaakt. Eenmaal thuis gekomen heeft Tirza heerlijk buiten gespeeld. Het is net een blij lammetje, eindelijk weer naar buiten. S’-avonds had ze van die heerlijke rode wangen en sliep ze binnen no-time als een roosje.

Buiten spelen vindt ze dus heerlijk, maar waar speelt ze dan mee? Ik vind het buiten speelgoed altijd wat lastig, zeker toen ze nog wat kleiner was. Inmiddels weet ik waar ik haar blij mee kan maken en ik denk dat dit voor de meeste kinderen geldt. Het leuke aan buiten speelgoed vind ik vooral dat het zo goedkoop is. Geen dure speelpakketten, maar gewoon een simpele bellenblaas en ze is tevreden.

Ook leuk om te lezen: Het favoriete speelgoed van mijn baby

Hierbij onze top 5:

1. Stoepkrijt
Een pakje stoepkrijt bij de Action heb je al voor € 0,25. Voor deze paar centen hebben ze hier urenlang plezier. De mooiste creaties worden getekend en tegenwoordig heb je ook van die leuke stoepkrijt sjablonen.

2. Bellenblaas
Een bellenblaas kost € 0,22 cent en ook hiermee urenlang speelplezier gegarandeerd. De mooiste bellen groot en klein vliegen door de lucht. Ondertussen rent ze er achteraan om ze kapot te klappen met haar handen.
Heerlijk om naar te kijken 😉

3. Skippybal
Een skippybal! Geen idee of je deze ook bij de Action kunt krijgen, vast wel en ze zullen ook zeker niet al te duur zijn. Je hebt tegenwoordig ook van die leuke dieren skippyballen. Deze zijn wat duurder, maar voor de kleintjes wat stabieler.

4. Frisbee
Eindelijk iets waar ze wel mee mag gooien, een frisbee. Het leuke hieraan vind ik dat je het samen kunt doen. Tirza speelt veel alleen en heeft erg veel fantasie. Heel leuk om naar te kijken, maar toch ook wel leuk om af en toe iets samen te doen. O,ja bij de action scoorden we deze voor € 0,53.

5. Loopklossen
Hier vermaakt ze zich iets korter mee, omdat ze het nog moeilijk vindt. Toch worden ze er regelmatig bij gepakt en klost ze hier door de tuin heen.

Daarnaast hebben we nog een zandbak in de tuin, welke voor uren speelplezier zorgt. Een schommel, die zowel geschikt is voor Aimy als voor Tirza en een speelhuisje waar de heerlijkste zandgerechten vandaan komen. Laat de warme dagen maar komen en die heerlijke lange dagen buiten. Wij zijn er klaar voor!

Liefs Marieke

2 Comments

  • Sheila

    Mijn zoon heeft van het weekend nog achter de bellen aan gerend. Effectief speelgoed zo’n bellenblaas, inderdaad. Maar hij wil het liefst zin energie kwijt. Dus gaan we vaak naar een gratis buiten speel gebied wat groter is dan onze eigen speeltuin voor het huis. Of we rennen over boomstammen.

    • Marieke

      Heerlijk hè, lekker onbezorgd achter die bubbels aan rennen. Ik kan daar enorm van genieten. En wij gaan er ook met regelmaat op uit naar het bos of een buiten speel gebied. Toch net even wat anders en hier kunnen ze inderdaad prima hun energie kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *