Keukengeluk Traktaties

Cupcake ijsjes, een heerlijke traktatie

Afgelopen februari werd Tirza 5 jaar en moest er getrakteerd worden. Ze wilde graag op ijsjes trakteren, maar middenin de winter leek ons dat geen goed idee. Dus bedachten we daar wat op: Cupcake ijsjes.

Het was een groot succes, de kinderen en de juffen vonden de ijsjes niet alleen heel erg lekker, ze zagen er ook nog eens ontzettend leuk uit! Ondanks dat het niet gezond is, werd de traktatie wel gewaardeerd.

Wat heb je nodig om deze cupcake ijsjes te maken:

  • Ijshoorntjes of ijsbekertjes (Wij kochten deze bij de Jumbo)
  • Mix om cupcakes / muffins te maken
  • Mix voor botercrème (250 gram poedersuiker, 125 gram roomboter en drie eetlepels water)
  • Kleurstof
  • Spuitzak en een goed spuitmondje
  • Mixer

Wij kozen voor muffins. Aan deze mix hoeft alleen water toegevoegd te worden. De
De botercrème kun je eenvoudig zelf maken met poedersuiker en roomboter, of je kunt dit recept van
Dr. Oetker gebruiken.

We beginnen met het maken van de botercrème

Klop eerst de boter zacht en zeef vervolgens de poedersuiker er voorzichtig door. Voeg de drie eetlepels water toe en mix het vervolgens tot een glad geheel. Indien je een kleurtje wilt geven aan de botercrème kun je deze aan het einde toevoegen en er ook doormixen. Wij splitsten de botercrème in twee helften, om iedere helft een andere kleur te kunnen geven.

Nu maken we de muffin / cupcake mix klaar

Wanneer je de mix klaar hebt, kun je deze in de hoorntjes spuiten. Denk erom dat je niet de gehele hoorntjes volspuit. In de oven komt het cakeje nog flink omhoog. Wij spoten de mix ongeveer tot de helft van het hoorntje op.

Wij kozen hierbij voor de muffins omdat je hier veel meer uit kunt halen. Op de verpakking wordt aangegeven dat je het kunt gebruiken voor 10 muffins, maar je kunt hier met gemak 20 hoorntjes voor de helft mee vullen. (En het smaakt net zo lekker)

De cupcake ijsjes kunnen nu de oven in

Nadat je de mix klaar hebt gemaakt en de hoorntjes hebt gevuld, kun je de hoorntjes in de oven zetten en zo de cupcakes afbakken. Volg hiervoor de instructies op de verpakking van de mix die je hebt gekocht.

Wanneer de cupcakes zijn afgebakken, kun je ze laten afkoelen.
Wij hebben deze een dag van tevoren klaar gemaakt en de ochtend erna opgespoten met de botercrème.

Het opspuiten van de cupcake ijsjes

Zijn ze goed afgekoeld (Erg belangrijk, anders smelt de botercrème!) kun je de cupcakes op gaan spuiten. Doe de botercrème in de spuitzak en zorg ervoor dat je een spuitmondje hebt welke een mooie structuur geeft. Probeer het eerst even uit op een bordje, zodat je de handeling goed onder controle hebt. Vervolgens kun je de cupcakes opspuiten met de botercrème en heb je als het goed is het volgende resultaat:


Niet wat je zocht? Misschien zijn deze versierde stroopwafels een leuke traktatie voor jou!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *