De beste cadeautjes voor een driejarige

Wat was het vorig jaar ontzettend lastig om cadeautjes te zoeken voor Tirza. De ontwikkeling gaat zo snel, ik had echt geen idee wat me te wachten stond. Maar nu een jaar later, weet ik wat de beste cadeautjes zijn geweest en deze wil ik graag met jullie delen. Zelf sta ik voor de vraag wat dan komend jaar weer geschikt zal zijn 😉

Woezel & Pip Electro pen
Zoek met de pen de schaduw van pip op, zoek de dubbele plaatjes of tik de items aan welke niet bij de winter horen. Doe je het goed, dan laat de pen een vrolijk deuntje horen. Tirza kan nog niet zelf lezen en dus las ik de opdrachten voor. Inmiddels kent ze het uit haar hoofd en kan ze het ook alleen.

Mini Loco
Ik speelde vroeger altijd met Loco. De raadseltjes, het zoeken, het bleef een uitdaging en nu bleek dat ze ook mini loco hebben voor de kleinsten! Het daagt Tirza uit en ze vindt het leuk om dit te doen. Je kunt het samen doen, maar als ze het eenmaal door hebben, kunnen ze er ook prima alleen mee spelen. Leuk & educatief!

Puzzels
Vooral de puzzels waarvan er meer in een doosje zitten. Zo heb je vaak doosjes waarin er 4 puzzels zitten, met een verschillend aantal stukjes. Gaan de puzzels met de minste stukjes gemakkelijk af, dan is het tijd om ook de moeilijkere puzzels te gaan maken.

Klei
Wat een succes! Ze is er helemaal weg van, kleien. Ze kan heel geconcentreerd bezig zijn met taartjes bakken en deze netjes op een bordje klaar zetten. Natuurlijk moeten papa en mama de taartjes wel komen proeven.

Kwartet
Het nijntje kwartet is ook echt een aanwinst geweest. Niet direct toen ze drie werd, maar later in het jaar begreep ze echt hoe dit werkt. Vaak speelt papa met Tirza tegen mij en soms probeert ze het alleen.

Woezel & Pip vliegerspel
Een ontzettend leuk spel met gekleurde vliegertjes in een huisje. Je gooit de dobbelsteen en de kleurtjes op de dobbelsteen laten zien welke kleurtjes van de vlieger je moet zoeken. Trek je de minste vliegers uit het huisje dan heb je gewonnen. Een simpel spelletje, waar je in een minuut of 10-15 mee klaar bent. Wat ik erg leuk vind, is dat je dit spelletje echt samen met je kind kunt doen en dat ze leert wat winnen en verliezen is.

SES
Van het merk SES, heb je hele leuke knutselpakketjes. De pakketjes zijn niet zo duur en zijn ook leuk als klein cadeautje op bijvoorbeeld een verjaardag. Zo heb je een pakketje leren knippen of vormen leren. Spelenderwijs kun je hier lekker mee knutselen en leren ze ondertussen ook nog iets.

Alle bovenstaande spelletjes zijn goed betaalbaar en niet extreem duur. De prijs-kwaliteit is prima en sommige spelletjes zijn zowel educatief als leuk!

Helpen jullie mij aan tips voor mijn bijna vierjarige dochter en voor Aimy van een half jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *