Buitengeluk

De orchideeënhoeve in Luttelgeest, een aanrader!

De naam sprak me niet aan, ik dacht bij de Orchideeënhoeve aan heel veel bloemen. En iedereen die me goed kent, weet dat ik maar weinig met bloemen heb, in mijn huis vind je ze dan ook niet. Toch zijn we vorige week woensdag voor een tweede keer naar de Ochideeënhoeve geweest in Luttelgeest. Ja, het stikt er van de bloemen en ja, het is echt een bezoekje waard!

Een geschikt dagje weg voor jong en oud

De Orchideeeënhoeve heeft echt voor iedereen wel wat te beleven. Je ziet er mensen van jong en oud en daarnaast lopen er veel mensen met een grote camera om hun nek. Het is echt een perfecte plek om te fotograferen, als dit een hobby van je is.
Ben je met een kinderwagen of buggy, dan kun je netjes op de paden blijven. De wat oudere kinderen kunnen over de belevenispaden heen wandelen en zullen zich hier ook echt niet vervelen!

Het eerste gedeelte bestaat uit een tropisch paradijs. Je loopt er door over paadjes en waant je in een heel ander land. Overal zijn bruggetjes, bloemen, inhammen en eilandjes gecreëerd. Je kunt er karpers voeren en ook de schildpadden kun je hier niet missen. Door de belevenispaden te volgen, ga je van het pad af en loop je overal kris kras tussendoor. Je klimt over stenen en er is een grote loopbrug over het water heen. Neem je laarzen mee, want natte voeten krijg je hier zeker.

Heb je de tropische tuinen bewonderd, loop je door naar het Loripark. De eerste keer was dit gesloten vanwege de vogelgriep, maar deze keer konden we hier naar binnen. Voor je naar binnen gaat, kun je een bakje met voer kopen en dit hebben we dan ook gedaan. Met Tirza op de ene arm en het bakje voer in zijn andere hand, liep  Peter naar binnen. De papegaaitjes vlogen direct op hem af. Er zaten er twee op zijn hand en een op zijn hoofd. Tirza vond dit gedeelte iets minder leuk en zette het op een brullen toen er een vogeltje op haar hoofd ging zitten. De gel op Peter zijn hoofd was schijnbaar erg lekker, want de beestjes waren niet los te krijgen. Erg leuk om te zien, maar kijk uit, want ze kunnen flink poepen 😉

Na het Loripark hebben we wat gedronken en even gezeten in het restaurant. Ik denk dat ik dit het mooiste gedeelte vind. Er hangen overal waar je kijkt bloemen en de wanden zijn spiegels. Het lijkt hierdoor ontzettend groot en het is net alsof je in een film rond loopt. Na een hapje en een drankje vervolgen we onze weg naar de Vlinder vallei.

Ook hier kun je weer over de belevenispaden lopen. Zo zie je de vallei vanaf een andere kant, klim je over watervallen heen en heb je mooi uitzicht. Blijf je heel stil staan, dan heb je misschien het geluk dat er een vlinder bij je komt zitten. Tirza vond de rupsenkwekerij ook erg mooi om te zien. Er waren een paar vlinders net uitgekomen en dat was echt een bijzonder gezicht.

De binnenspeeltuin

Het favoriete deel van Tirza volgt na de vlindertuin: De speeltuin. Glijbanen, klimmen, klauteren, kliederen met water, je hebt hier alles wat je nodig hebt om een kind te vermaken. Is het minder weer dan is laarsjes meenemen echt geen slecht idee. Nadat ze zo ongeveer alles heeft uitgeprobeerd lopen we door naar het laatste gedeelte: Het Makirijk.Dit gedeelte is nieuw en hebben we nog niet eerder gezien. Je vindt hier onder andere flamingo’s, alpaca’s en natuurlijk Maki’s. Er is een hele grote vijver en ondanks dat dit gedeelte buiten is, loop je hier altijd droog, want de paden zijn overdekt.

Een dikke aanrader voor een gezellig dagje weg

De Orchideeënhoeve vind ik een hele mooie plek. Vol verrassende elementen en vermaak voor jong en oud. Alles wordt goed onderhouden en de faciliteiten zoals het restaurant en de toiletten zijn ook erg netjes. We hebben weer een heerlijke middag gehad en mocht je in de buurt zijn van Luttelgeest, raad ik je zeker aan om hier ook een bezoekje te brengen.

Zijn jullie wel eens bij de Orchideeënhoeve geweest en hebben jullie nog andere verrassende tips om te doen?

Ook leuk om te doen: Bezoek een pluktuin


Liefs Marieke

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. […] Een ander leuk overdekt uitje: De Orchideeënhoeve in Luttelgeest […]

  2. […] zoek naar andere tips voor bijvoorbeeld in de herfstvakantie? Lees dan meer over ons uitje naar de Orchideeënhoeve of lees hier waar je korting kunt krijgen op een gezellig dagje […]

  3. […] schreef al eerder een blog over de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Een echte aanrader. Ook dit uitje is geschikt voor jong en oud en mocht het buiten […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *