Huisgeluk

De Purpuz is de droom van iedere vrouw

Mijn hoofd stroomt vaak over van ideeën, dingen die ik absoluut niet moet vergeten en afspraken op school, werk of bij de tandarts.  Het zit allemaal in mijn hoofd en dat zorgt soms voor een kleine kortsluiting. Dan ben ik uit mijn hum en weet ik niet waar ik beginnen moet, om die 74 tabblaadjes in mijn hoofd te sluiten. Tot ik de Purpuz kreeg…

Met de Purpuz wordt plannen een eitje!

Ik ben een kei in plannen en ik ben verslaafd aan het maken van lijstjes. Thuis liggen er minimaal zeven post-its op tafel en app ik mezelf dingen toe om niet te vergeten. Mijn to-do lijstje zwerft overal rond waardoor mijn hoofd nooit leeg is. Ik heb verschillende agenda’s geprobeerd, maar vaak haakte ik na een paar weken alweer af. Ik kon in deze agenda’s niet kwijt, wat ik wel kwijt wou. Dan kliederde ik maar weer wat op een papiertje, om het papiertje vervolgens ergens tussen te schuiven en nooit meer terug te zien.

De Purpuz is de droom van iedere vrouw

De Purpuz is voor mij een ware uitkomst. Een verademing en de droom van elke vrouw met een verslaving aan lijstjes en met al die tabblaadjes in je hoofd open. In de Purpuz is er ruimte om je hoofd te legen. Je kunt je ideeën er kwijt, je kunt er lijstjes maken en je afspraken in noteren. Belangrijk voor mij is dat je er ook je doelen in kwijt kunt en dat het je helpt om je doelen te behalen.

Lees ook: Een georganiseerd rommeltje

Ken je het nog van de kleuterschool? Die takenlijstjes waar vijf taken op stonden, welke je dan die week moest afronden? Je kreeg voor iedere afgeronde taak een mooie sticker. Ik werkte altijd eerst de taakjes af, om vervolgens te gaan spelen. Zo kan ik het nu ook aanpakken met de Purpuz. Ik schrijf iedere week mijn doelen op, mijn taakjes. Ik kan ze afvinken wanneer ik ze heb afgerond en ik kan er als ik wil een mooie sticker achter plakken. Het geeft voldoening als ik mijn doelen heb behaald en het voelt dan zo fijn om aan wat anders te kunnen beginnen!

Het helpt je om je doelen te behalen

Naast dat de Purpuz ruimte heeft voor alles wat je graag kwijt wilt, staan er ook mooie quotes in. Zoals “Genieten is de basis van geluk” en “Succes komt niet zonder voorbereiding”. Je kunt vooraf je doelen bepalen en naderhand zorgt de Purpuz ervoor dat je terug kijkt op jouw doelen. Heb je ze behaald? Waarom wel en waarom niet. Wat heb je goed gedaan en wat zou je een volgende keer anders kunnen doen. Zo maak je nooit tweemaal dezelfde fout.

De Purpuz zit in mijn tas en gaat overal mee naartoe. Mijn Purpuz is gevuld met ideeën, doelen en afspraken en mijn hoofd is opgeruimd. Dit is de agenda waar ik naar op zoek ben geweest en welke ik iedereen kan aanbevelen. Ik weet zeker dat het je een Momentje van geluk bezorgd!

Gebruik jij een planner of een agenda en word je er blij van? Ik lees het graag in een reactie. 

Liefs,

Marieke 

 

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk...

10 Reacties

 1. Ik gebruik ook sinds 2017 de Purpuz Planner, en het helpt inderdaad om alles rond te krijgen. Vooral bij grote taken is dit echt een uitkomst!

  1. Marieke says:

   Wat fijn dat het jou ook helpt!

 2. Lineke says:

  Hier ook iemand die met papiertjes werkt! Ik zal eens kijken of dit ook wat voor me is!!

  Groetjes, Lineke

  1. Marieke says:

   Hier zijn papiertjes verleden tijd 😉

   Groetjes,
   Marieke

 3. Ik heb een bulletjournal sinds dit jaar, waar ik al mijn lijstjes in maak. Mijn agenda in zet en waar ik al mijn ideeën, inspiraties en andere hersenspinsels in kwijt kan.

 4. Ik heb zelf een bulletjournal waar ik al mijn lijstjes in zet. Mijn agenda in bij hou en waar ik mijn ideeën, inspiraties en hersenspinsels in kwijt kan. Maar die purpluz planner klinkt wel interessant

  Groetjes,
  Monique

  1. Marieke says:

   Een bullet journal kan ook erg fijn werken! (Op de Facebook pagina van de Purpuz geven ze er een weg 🙂 )
   Groetjes,
   Marieke

 5. […] Lees ook: De droom van iedere vrouw […]

 6. […] dag hard werken of komt er wat anders tussendoor. Voor komend jaar wil ik meer blogs schrijven, een strakke planning maken en meer structuur aanbrengen in mijn blog door mijn categorieën anders in te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *