Buitengeluk

Doe-tips voor komend weekend!

Het weekend staat weer voor de deur, twee heerlijke dagen om door te brengen met familie of vrienden. Ik zocht een aantal leuke activiteiten voor je op, waarmee je het weekend door kunt komen! Mocht je andere tips hebben lees ik ze graag in een reactie!

Het Oempaloempa festival

Ooit gehoord van het Oempaloempa festival? Ik ook niet, maar alleen de naam klinkt al leuk! Neem een kijkje op de website en in een paar minuten zie je of het iets voor jou is. Komend weekend kun je voor dit festival terecht in Zeewolde. Op het evenemententerrein staan onder andere waarzeggers, kappers, er is muziek, foodtrucks en allemaal verschillende standjes en kraampjes waar je leuke dingen kunt kopen.

Andere evenementen welke je komend weekend kunt bezoeken:

Film by the sea in Vlissingen
Pasar Malam in Assen
Breepark Festival in Breda, met onder andere een uitgebreid kinderprogramma!

Een overdekte activiteit

Bij slecht weer kun je natuurlijk een stuk minder en ik merk dat wij ons dan ook sneller vervelen. Eigenlijk is dat helemaal niet nodig, want er is genoeg te doen. Zo kun je je prima vermaken in het Nijntje museum in Utrecht. Overdekt en dus lekker droog, interactief voor de kinderen en niet al te duur. Wij zijn hier enige tijd geleden geweest en onze dochter vond het echt ontzettend leuk om in de wereld van Nijntje rond te lopen.

Een ander leuk overdekt uitje: De Orchideeënhoeve in Luttelgeest

Gratis uitje

Bij bovengenoemde evenementen en festivals betaal je een entree. Kijk ik naar mijn eigen portemonnee, dan kan dit zo af en toe best een keer, maar lang niet altijd. Wij doen dan ook regelmatig een uitje waar geen kosten aan verbonden zitten. Zo zijn er genoeg natuurspeeltuinen, waar je gratis mag spelen. Een enkele keer wordt er verplicht om een consumptie af te nemen. Voor komend weekend deel ik Het Belevenisbos in Lelystad als tip. Hier kunnen de kinderen zich prima vermaken en als zij zich vermaken, is het al snel goed voor de papa’s en mama’s. Naast dat dit fijn is, is het mooi meegenomen dat dit uitje helemaal gratis is.

Helemaal niet weg? Kijk dan deze leuke (kinder)film!

Heb je geen zin om weg te gaan en blijf je liever thuis, dan kun je natuurlijk een leuk spel spelen. Heb je Netflix, kun je ook op zoek gaan naar een leuke kinderfilm en gezellig met de hele familie op de bank kruipen. Een van mijn favoriete momentjes, om met de kinderen onder een dekentje te liggen. De film Wiplala is erg leuk om te kijken. Het gaat over een jongetje dat op een dag een klein mannetje in huis ontdekt. Dit mannetje kan toveren en zo beleven ze een spannend en grappig avontuur.

Hebben jullie nog leuke tips voor komend weekend? Ik lees ze graag in een reactie op mijn blog of op Facebook / Instagram.

Fijn weekend en maak veel momentjes van geluk samen!


Liefs Marieke

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *