Het favoriete speelgoed van mijn baby

Het favoriete speelgoed van mijn baby. Ze is negen maanden en zolang ik haar nog mijn baby kan noemen, doe ik dat. Ze kan best leuk spelen en zichzelf al een tijdje goed vermaken. Ze is erg ondernemend en wordt liever niet in de box gezet. Vaak speelt ze dus in de kamer. Ze kruipt, klimt en klautert dan overal op en dus houden we altijd een oogje in het zeil.

Ze kan dus goed zelfstandig spelen, maar waar ze dan zoal mee speelt? Ik zal het je vertellen:

Met stip op nummer 1. staat de afstandsbediening. Niets leuker als al die knopjes en hé als ik op dat knopje druk gaat er een lampje branden! We hebben twee afstandsbedieningen voor onze televisie en een reserve. Die reserve hebben we nu de batterijen uit gehaald en mag ze mee spelen. Dat houdt in dat ze hem bestudeerd en er hard mee op de grond slaat.

Op nummer twee staat de kartonnen doos. Er is een grote doos van Bol.com welke al een tijdje in de woonkamer staat, in plaats van dat hij naar de kliko verhuisd. Deze kartonnen doos is prima geschikt voor mijn baby. Ze trekt de flappen open, stopt er van alles in, rammelt het ding door elkaar… Plezier gegarandeerd!

Dan nummer drie, hier ben ik zelf niet zo een fan van en ik keur het dan ook niet goed. Het zijn de snoeren van de lamp die we in de kamer hebben staan. Vaak verstop ik de snoeren onder de kast die ernaast staat. Dan ligt ze net zolang op haar buik en haar gezichtje plat op de grond, te wroeten met haar handje, tot ze het snoer te pakken heeft. Die priegelige handjes van haar komen overal bij en ze is erg trots op zichzelf als ze het snoer weer heeft weten te pakken.

De gordijnen staan op nummer vier. Ze kruipt erachter, wappert ermee, trekt eraan en kwijlt erop. Soms zie je alleen twee voetjes uitsteken en is Aimy verstopt achter de gordijnen. Wanneer ik dan kiekeboe roep, trekt die heerlijke glimlach over haar gezichtje. Niets mooier dan dat.

In de keuken hangt nummer vijf, de handdoek en theedoek. Ze vindt het een uitdaging om aan de doeken te trekken, te hangen of zich eraan op te trekken. Ze zwaait en trekt net zolang aan de doeken, tot ze van het haakje af zijn. Dan is de lol eraf en gaat ze terug naar de snoeren van de lamp.

Ik wil er nog helemaal niet aan denken, maar nu wordt deze baby over 2,5 maand alweer 1! We hebben meer dan genoeg “normaal” speelgoed in huis. Ik denk dat je er een winkel mee kunt vullen, maar ze speelt er dus niet meer. Ik heb dus nog een flinke klus om een geschikt verlanglijstje te maken voor deze dame.

Wat kregen of vragen jullie kinderen voor hun eerste verjaardag?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *