Huisgeluk

Fotofabriek review

Een fotoboek maken, het is iets waar ik altijd bergen tegenop zie en niet een van mijn favoriete klusjes. Foto’s maken daarentegen doe ik graag. Dat is denk ik ook het hele probleem, ik heb zo verschrikkelijk veel foto’s, dat ik geen idee heb waar ik beginnen moet. Dus bewaar ik ze op een harde schijf en zoek ik het zo af en toe een beetje uit. Tot Fotofabriek mij benaderde!

Fotofabriek vroeg me of ik een fotoboek wilde samenstellen en een review hierover wil schrijven. Natuurlijk hartstikke leuk zo een samenwerking en ik kon er gelijk niet meer onderuit. Nu moest ik wel een fotoboek maken en er eindelijk eens even goed voor gaan zitten. Dus op naar de website van Fotofabriek en daar ging ik.

De eerste indruk van de website is erg overzichtelijk. Ik kan makkelijk door de menu’s scrollen en het is direct duidelijk wat voor een inhoud het product is. Ik kies een hardcover A4 boek en kan vervolgens kiezen om offline software te downloaden of online mijn fotoboek te gaan maken. Zelf kies ik voor online een boek maken, zodat ik niets hoef te installeren. Twee lege bladzijdes staren me aan en het is tijd om foto’s toe te gaan voegen.

Op onze harde schijf staan ruim 6000 foto’s en dan hebben we nog een online account, waar ook nog eens 6000 foto’s in bewaard worden. Ik ben er heel wat uurtjes aan kwijt geweest om de foto’s door te kijken en ze te sorteren. De foto’s die ik wil gebruiken voor het fotoboek sla ik op in een mapje op mijn laptop, zodat ik ze later allemaal tegelijk kan uploaden bij Fotofabriek.

Vooraf krijg je een keuze, of je de foto’s zelf wilt indelen of dat je dit door Fotofabriek laat doen. Ik heb er voor gekozen om dit zelf te doen. Mijn fotoboek is een tijdlijn geworden. Afgelopen augustus waren mijn man en ik 10 jaar bij elkaar en dus heb ik 10 jaar in een fotoboek samengevat. Het begint met onze jonge koppies, onze trouwdag, de komst van Tirza en vorig jaar Aimy.

Het systeem is eenvoudig. Je kiest een foto, sleept hem in het vak en kunt hem vervolgens nog groter of kleiner maken. Er zijn een aantal filters waaruit je kunt kiezen en er kan tekst worden toegevoegd. Ook kun je je uitleven door de foto’s te versieren met figuurtjes. Bij het bewerken van mijn foto’s liep ik tegen een probleem aan, vanuit Fotofabriek kreeg ik direct een reactie met een tip hoe ik dit kon verhelpen. Naast dat het systeem erg makkelijk werk, is de service ook nog eens super!

Het resultaat
Al snel kreeg ik een bevestiging dat mijn boek werd gemaakt. Per e-mail kreeg ik een leuk filmpje te zien, hoe mijn omslag werd gedrukt. Erg leuk om te zien hoe het boek door de pers heen gaat en de omslag gecreëerd wordt. Ik hoefde niet thuis te blijven om het pakketje in ontvangst te nemen. In een stevige kartonnen doos, paste het gemakkelijk door de brievenbus en plofte het op de mat. Het fotoboek heeft inmiddels een mooi plaatsje gekregen. De foto’s zijn precies zo afgedrukt, als dat ik ze heb geplaatst en ik ben er ontzettend blij mee. Het heeft even wat tijd gekost, maar het resultaat is zo leuk!

 • Mijn tips voor het maken van een fotoboek:- Zoek als allereerst de foto’s uit welke je wilt gaan gebruiken
  – Sla deze op in een mapje, zodat je het bij elkaar hebt staan
  – Neem de tijd en overhaast het niet, je wilt dit goed doen 🙂
  – Gebruik foto’s welke je met een fotocamera hebt gemaakt.
  Foto’s welke ik met mijn telefoon heb gemaakt, zijn veel minder scherp gedrukt.
  – Twijfel je, vraag om hulp. Zo weet je zeker dat het straks goed gedrukt wordt en je niet teleurgesteld wordt.

Liefs Marieke

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *