Het zijn de kleine dingen in het leven

Kinderen kunnen genieten van kleine dingen. Kleine momenten die ze laten schaterlachen. Onbevangen en ongeremd genieten zij van het leven.

Het is zo jammer dat je dat ongeremde verliest wanneer je ouder wordt. Dat je wordt opgezadeld met alle verplichtingen waar je mee te maken krijgt. We zien zoveel mooie dingen ineens niet meer. Alleen die apen en beren op de weg.

We rennen en stressen soms hele dagen achtereen. Zien niet dat het zonnetje even door de wolken komt. Nemen niet de tijd om even stil te staan en om ons heen te kijken. We missen al die Momentjes van geluk en zien alleen de dingen die moeten gebeuren. We verdwijnen in de sleur van alle dag.

Stop de tijd

Ik zeg het heel vaak: Stop de tijd. Ik hoor het ook om me heen bij anderen. De dagen vliegen voorbij, de momentjes van geluk vliegen voorbij. We kijken met onze ogen dicht naar de dingen die om ons heen gebeuren. Al het moois zien we niet meer. We vergeten soms hoe we echt moeten genieten.

Sta eens even stil

Wanneer heb jij voor het laatst stil gestaan? Een momentje voor jezelf genomen en genoten van die tijd. Denk je wel eens aan de dingen die op een dag zijn gebeurt en denk je dan aan het positieve van zo een dag. Een uitspraak van je kind, een koopje in de winkel, de geur van regen of het slapen onder een schoon dekbed. Kleine dingen, waar ikzelf enorm van kan genieten.

Sinds ik twee kinderen heb, besef ik me dat ik meer moet genieten. Die apen en beren zijn er nog steeds, ook in mijn leven. De rekeningen moeten worden betaald en als volwassene heb je nou eenmaal meer kopzorgen dan een kind. Maar ik besef me dat ik meer om me heen moet kijken naar het positieve. Tijd voor mezelf moet nemen en tijd voor mijn gezin. Mooie herinneringen maken, erop uitgaan en ongeremd genieten van het leven!

Wanneer heb jij voor het laatst stil gestaan?

Liefs,
Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *