Een relatie is hard werken, hoe houd jij je relatie leuk?

Komend augustus zijn we alweer elf jaar bij elkaar. Voor de grap zeggen we wel eens tegen elkaar, “hoe houd je het toch met mij uit!” Als ik daar over nadenk, dan weet ik dat we ons daar allebei hard voor inzetten. Een relatie is af en toe best hard werken, zeker sinds we kinderen hebben gekregen.


Een relatie is hard werken

Hard werken dus, dat klinkt niet als liefde, maar toch doe ik het wel met alle liefde. Hard werken aan onze relatie om elkaar niet te verliezen. Voor ons houdt dat in, dat we elkaar steunen door dik en dun. Zit ik even in de put, dan is hij daar om mij op te vrolijken en andersom probeer ik hetzelfde te doen. Elkaar aankijken en praten. Communiceren en elkaar vertellen wat er in je hoofd om gaat. Dat laatste heb ik met vallen en opstaan geleerd, want een prater ben ik niet, ik schrijf het liever op.

Nadat onze eerste dochter geboren werd, hebben we het best even moeilijk gehad. We hebben zelfs een periode gehad, dat we maar weinig communiceerden. Dat was denk ik wel even een dieptepunt in onze relatie. Het was ook een drukke tijd, waarin we verhuisden, tijdelijk bij mijn ouders introkken en een nieuw huis lieten bouwen. We mopperden wat af op elkaar.

Hoe houd je een relatie leuk?

Ik hoorde op een training dat je minimaal 5 uur per week aan je relatie moet besteden, eraan moet werken. Maar hoe doe je dat dan? Hoe houd je je relatie leuk? Wij proberen het zo te doen: Leg die smartphone aan de kant en praat met elkaar! Wij praten echt te weinig en zitten teveel met onze telefoon in onze hand. Soms horen we niet eens wat de ander zegt. Dus hebben we sinds kort een spelletjesavond geïntroduceerd. We hebben ontzettend hard gelachen, gekletst en al een paar heel gezellige avonden gehad.

Verras elkaar!

Verras elkaar! Boek een hotelletje, regel oppas, koop een klein cadeautje of regel een picknick in de tuin. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Alleen al het feit dat je de moeite neemt om iets te organiseren wordt vast gewaardeerd. In onze relatie werkt het in elk geval.

De perfecte date

Naast dat we ons best doen om tijd aan elkaar te besteden hebben we ons zelf ook een doel gesteld: Vaker met elkaar op stap. We gaan op zoek naar de perfecte date. Zo hebben we de bioscoop al uitgeprobeerd en staat er voor aanstaande zaterdag een nieuwe date op het programma. Opa en oma komen langs om op te passen en wij gaan samen een dag op stap!

Lees ook hoe onze eerste date is vergaan: Onze eerste date 

Bucketlist boek voor koppels

Als laatst wil ik het bucketlist boek voor koppels nog even noemen. We zijn hier al even mee bezig en er staan echt hilarische opdrachten in. Niet alles is uit te voeren en soms moet je er zelf een draai aangeven om het persoonlijk te maken. Wij zetten onder andere zoveel mogelijk spulletjes op de kop in het huis van mijn ouders en ik trok het trouwpak aan van mijn man, mijn man trok mijn trouwjurk aan. Lachen doe je zeker met dit boek en je weet wat ze zeggen… Lachen is gezond!

Hoe houden jullie je relatie leuk? 


Liefs Marieke

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *