notitieboekje-met-pen
Offline ontspannen Ontspannen

Met deze tips kun jij je hoofd leegmaken!

Mijn hoofd kan uit elkaar knappen. Soms wil ik zoveel doen, er staan dan een heleboel tabblaadjes open. Die dagen waarop dat gebeurt, vliegen voorbij. Uiteindelijk heb ik aan het einde van de dag vaak lang niet zoveel gedaan als dat ik had willen doen.

Op die momenten kan ik heel erg balen. Ik vergeet dan dingen, of alles vliegt door elkaar in mijn hoofd. Er moet dan een beetje orde in de chaos worden gecreëerd en dat kan best lastig zijn. Toch lukt het me vaak wel. Hoe dat vertel ik je graag, zodat ook jij jouw hoofd kunt legen.

Tip 1: Praat over wat je wilt doen

De grootste fout die ik maakte: Ik hield alles wat ik wilde doen op een dag voor mezelf. Ik vertelde mijn man niet wat mijn plannen waren, maar begon aan mijn to-dolijst. Dom, dom, dom. Want zo had mijn man zijn eigen verwachtingen van een dag. Alles wat gedaan moet worden, of wat wij graag willen doen, nemen we hierom samen door.

We praten over wat we graag willen doen. Zo lopen we in het weekend allebei een rondje hard, doen we de wekelijkse boodschappen en werk ik vaak nog even aan mijn blog. Sinds we elkaar duidelijk maken wat we willen doen, hebben we een betere planning. Die betere planning zorgt ervoor dat we veel meer doen!

Tip 2: Schrijf alles op wat in je hoofd rond vliegt

A4-tjes, post-its, kladblokken, ze liggen hier allemaal binnen handbereik. Wanneer er een geweldig idee door mijn hoofd heen schiet, of ik krijg een e-mail met een uitnodiging van school, schrijf ik alles op.

Zo is het huis versierd met mijn lijstjes, maar mijn hoofd is lekker leeg en opgeruimd. Uiteindelijk kan ik dingen afstrepen wat een fijn gevoel geeft en het zorgt ervoor dat ik niets vergeet. Schrijf dus alles op wat er in je hoofd omgaat, dan kun je een aantal tabblaadjes sluiten. Rust in je hoofd is heel belangrijk en zorgt ervoor dat het stressgevoel al snel verminderd.

Tip 3: Niet denken maar doen

Je kunt aan een heleboel denken en aan het einde van de dag heb je niets gedaan. Doe wat met je gedachtes! Voer ze uit of streep ze in gedachten door als je weet dat het er toch niet van gaat komen.

Tegen sommige gedachtes zie je misschien een beetje op. Begin met het vervelendste klusje, of het klusje waar je denkt het langst mee bezig te zijn. Je zult zien dat je opgelucht bent wanneer het gedaan is en dat de rest van wat er moet gebeuren een stuk sneller en prettiger werkt.

Conclusie: Orde op zaken stellen

De conclusie is dus eigenlijk dat je door te praten en te schrijven duidelijk maakt aan jezelf en aan je omgeving, wat je gedaan wilt hebben. Daarna is het tijd om actie te ondernemen. Niet denken, maar doen, aan de slag!

Je zult zien dat je hoofd een stuk leger is. Dat je tijd over hebt, omdat je goed gepland hebt. Tijd die je kunt besteden aan leuke dingen. Want een momentje voor jezelf is ook heel erg belangrijk!

Moeite om in slaap te vallen? Lees dan: Ontspannen voor het slagen gaan

Liefs,
Marieke

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *