Buitengeluk

Bibberen op het IJsbeelden festival in Zwolle!

Bibberen hebben we gedaan, ondanks dat we ons warm hadden aangekleed. Ik had de temperatuur van 10 graden onder 0 toch iets onderschat. Ondanks dat hebben wij genoten van het IJsbeelden festival in Zwolle en kan ik zeggen dat het zeker de moeite waard is om hier een bezoekje aan te brengen!

Trek warme kleding aan naar het IJsbeelden festival

Voor de kinderen hadden we extra warme kleding meegenomen. Een skibroek voor Tirza en een skipakje voor Aimy. Zelf hadden we een thermolegging onder onze broeken gedaan en ook mutsen, sjaals en handschoenen zijn aan te raden. Het is in de hallen 10 graden onder 0 en dat voel je na een paar minuten al! We probeerden foto’s te maken, maar onze handen werden zo koud, dat we het fototoestel al snel hebben opgeborgen.

De ijsbeelden zijn sprookjesachtig mooi

Op de website van het IJsbeelden festival kun je alle thema’s terug vinden. Je loopt door de hallen, welke overigens goed begaanbaar zijn met een buggy, en loopt zo van het ene het andere verhaal in. Alice in Wonderland, Pinokkio, Winnie de Pooh, Romeo en Juliet, ze waren er allemaal. Er was zelfs een kleine glijbaan van ijs, waar Tirza een paar keer van af is geweest. Ondanks de kou vond ze het prachtig! Aimy (1 jaar) vond het allemaal wel prima en bekeek het vanuit de buggy. Na een half uurtje, drie kwartier stonden we weer buiten.

Opwarmen bij de overdekte mini kermis

Wanneer je het IJsbeelden festival verlaat, loop je terug door de hal met onder andere verschillende springkussens, een draaimolen en zweefmolen. Wij genoten van warme chocolademelk om wat op te warmen, terwijl Tirza zich warm sprong op de springkussens. Wil je er een hapje eten dan is er ook keuze genoeg. Zo vind je er een kraam met Churros, belegde broodjes, en poffertjes.

We hebben er een heerlijke ochtend gehad en ons prima vermaakt. De entreekaartjes kun je beter online bestellen, dan krijg je een kleine korting per persoon. Tot drie jaar zijn de kinderen gratis. Dit wordt op de website niet aangegeven bij het bestellen van de tickets, maar stond wel aangegeven bij de kassa op het festival zelf. Warme kleding is dus aan te raden. Zeker als je er wat langer wilt rondlopen en je tenen aan het eind nog wilt voelen 😉

Mocht je heen gaan: Veel plezier!

Liefs,

Marieke

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *