Koemelkallergie, het laatste deel!

Eerder heb je op mijn blog al kunnen lezen dat we de voeding van Aimy hebben aangepast naar Pepti. Dit is een speciale voeding voor baby’s met een koemelkallergie. De kinderarts, het consultatiebureau en de huisarts steunden dit initiatief in eerste instantie niet. We hebben bijna 8 maanden aangemodderd en 8 maanden lang geen leuke baby gehad. Hoe het afgelopen is, lees je in dit laatste blog over koemelkallergie.

Lees hier mijn eerdere blog: Koemelkallergie, we komen steeds dichterbij

Vijf weken lang hebben we de pepti gebruikt en direct na ongeveer 48 uur, merkten we verschil. Aimy was rustiger en ontspannender dan ooit. Ze sliep nachten door en de diarree verdween. Ze dronk haar flessen leeg en ook het vaste voedsel was ineens geen probleem meer. Voor ons het teken dat de pepti toch echt wel de oplossing zou zijn.

Naar twee weken pepti en onze ervaringen, stapte ik opnieuw naar de dokter. Ditmaal had ik een huisarts die Aimy nog niet eerder had gezien. Ik vertelde mijn verhaal en ze knikte instemmend dat het dan toch wel de koemelkallergie bleek te zijn. Ze was ontzettend behulpzaam en zocht ter plekke alles uit met betrekking tot mijn verzekering en hoe we nu verder moesten.

De provocatietest

De volgende stap was een provocatietest. Een test waar normaal gesproken een dagopname in het ziekenhuis bij hoort. Gelukkig mochten wij dit thuis doen en kregen we de nodige papieren om een dagboek bij te houden toegestuurd. Minimaal vier weken moesten we eerst de pepti doorzetten en dit hebben we dus afgewacht. Vorig weekend was dan het moment van de waarheid. Het moment waarop we de oude voeding door de pepti moesten mengen.

Op vrijdag zijn we heel voorzichtig begonnen met 10 cc normale voeding door de pepti heen. Hier hadden we nog niet direct het idee dat het mis ging. Zaterdag hebben we het op moeten bouwen naar 60 cc normale voeding en de rest van de fles (180 totaal) pepti. Langzaam werd ze onrustiger en langzaam dachten we de klachten terug te zien komen.

Huilen en overstrekken, de symptonen kwamen weer terug

Op dag drie, vorige week zondag, kwam alles terug. De diarree begon weer, ze overstrekte, liet nu al haar eten staan, sliep amper en had het duidelijk benauwd. Daarnaast heeft ze zo ontzettend gekrijst, dat we direct gestopt zijn met deze test. We hebben alles weer vervangen voor pepti en op maandag direct de huisarts gebeld.

Het dagboek heb ik ingestuurd en inmiddels heb ik de bevestiging binnen dat ze de verklaring heeft rond gemaakt. Ik kreeg bevestigd dat ik voor de toekomst de voeding bij de apotheek kan afhalen en dat dit nu vergoed wordt door mijn zorgverzekering. Ik hoefde niet langs te komen met Aimy en we hadden er goed aan gedaan om direct te stoppen met de test. Het was wel duidelijk zo en we hoefden haar niet langer als nodig te martelen.

We zijn nu een paar dagen verder en ik kan zeggen dat ze inmiddels weer een vrolijk meisje is. Het krijsen is gestopt, ze is weer ontspannen en ook haar flessen, fruit, broodje en avondeten gingen er goed in. Verdrietig, boos en gefrustreerd kan ik terugkijken op de afgelopen maanden. Maar bovenal ben ik opgelucht. Opgelucht dat we dit eindelijk kunnen afsluiten en eindelijk kunnen gaan genieten van ons kleine meisje, dat vandaag alweer 9 maanden is!

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *