Lammetjesdag, vier de lente!

Het zonnetje heeft de afgelopen twee dagen geschenen en iedereen lijkt alweer vergeten te zijn dat we een paar dagen geleden nog op onze schaatsen stonden. Dat zonnetje geeft ons energie en de lente hangt in de lucht. Heerlijk! Ik kan er echt naar uitkijken. Niet alleen wij kunnen dan naar buiten, ook de lammetjes mogen er weer op uit!

De afgelopen jaren zijn wij met Tirza naar lammetjesdag geweest. Op deze lammetjesdagen wordt de lente gevierd en kun je lammetjes bewonderen. Naast dat je de lammetjes mag aaien of met ze op de foto mag, zijn er vaak genoeg andere activiteiten voor de kinderen. Wij zijn de afgelopen jaren in Ruinen geweest en naast dat Lammetjesdag een succes is, heeft het ook een erg mooie omgeving. Nadat we de lammetjes hebben bewonderd, kun je daar nog heerlijk van de natuur genieten en een rondje wandelen.

Lammetjesdag is echt een aanrader en je vindt ze door heel Nederland in de maanden maart en april. Ik heb een overzichtje gemaakt, met waar je binnenkort met de lammetjes de lente kunt gaan vieren:

Op zondag 11 maart
* Sint Annaparochie (Friesland)
* Schaapskooi de Loenermark in Loenen (Gelderland)

Op zaterdag 17 maart:
* Epe-Heerde (Gelderland)

Op zondag 18 maart:
* Sint Pietersberg (Limburg)

Op zaterdag 24 maart:
* Bennekom (Gelderland)
* Ermelo (Gelderland)
* Giethmen (Overijssel)
* Ermelo (Gelderland

Op zondag 25 maart:
* Soest (Utrecht)
* Balloo (Drenthe)
* Doldersum (Drenthe)
* Rheden (Gelderland)

Zaterdag 31 maart:
* Putten  (Met een gezellige voorjaarsmarkt / Gelderland)
* Elspeet (Gelderland)

Maandag 2 april (2e paasdag)
* Soest (Utrecht)
* Ruinen (Drenthe)
* Schiedam (Zuid Holland)

Zondag 8 april
* Soest (Utrecht)
* Dwingelderveld (Drenthe)
Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen (Noord Brabant)

Zondag 15 april
* Soest (Utrecht)

Schaapskooi Mergelland in Limburg heeft tot en met 1 april, iedere zaterdag en zondag een open dag.

Vaak zie je op de sites van de locaties al een programma staan en welke activiteiten er zijn voor de kinderen. Zo zie je vaak dat er een springkussen staat, dat er wordt geschminkt of dat er een huifkar tocht wordt georganiseerd. De lammetjesdagen zijn op sommige locaties gratis toegankelijk, maar op andere locaties moet je een entree betalen. Daarnaast is het in Ruinen, waar wij de afgelopen twee jaar zijn geweest, erg druk. Ik verwacht dat dit op de meeste lammetjesdagen wel zo zal zijn .
Wij moesten een aardig eindje wandelen met onze kleine meid. We hadden wel een wandelwagen, maar achteraf was een draagzak misschien beter geweest. Als laatst nog de tip om laarsjes aan te doen en niet je allerbeste kleding 😉

Zijn jullie al eens op de lammetjesdagen geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *