Buitengeluk

Lichtjes, festivals en wandelingen!

De donkere dagen komen eraan, maar gelukkig zijn er verspreid in Nederland een heleboel festivals met lichtjes. Zelf ben ik gek op kaarsjes en lichtjes, het geeft zo een betoverend gezicht. Net een sprookje. En dus zette ik de festivals voor komende maanden voor je op een rijtje!

Glow in Eindhoven 10-17 november
Dit is een waanzinnig groot evenement, waar ik heel veel over heb gehoord. Ik zou er graag een keer een bezoekje brengen om mee te genieten van al het moois.

Vanaf 29 november begint het Light Festival weer in Amsterdam, dit duurt tot en met 20 januari. Er zijn een heleboel arrangementen te vinden, waarbij je inclusief drankjes een rondvaart kunt boeken. Met deze rondvaart vaar je langs allemaal kunstwerken, verlicht met een heleboel lampjes.

Van 22 tot en met 24 november is er het Luna festival in Leeuwarden. Dit moet een sprookjesachtige ervaring zijn, waarbij het festival terrein en het centrum van Leeuwaren zo donker mogelijk wordt gemaakt. Tijdens een wandeling kom je op de meest mooie plekjes voorzien van licht kunstwerken.

Bij attractiepark Slagharen kun je een arrangement boeken en hier kun je genieten van een Lichtjesparade. Deze lichtjesparade wordt afgesloten met een spetterende show, met nog meer lichtjes en vuurwerk. Je kunt dit boeken vanaf 3 oktober tot en met 6 januari 2019.

Naast deze grote evenementen zijn er ook vele lichtjeswandelingen welke worden georganiseerd.

Bij de Sallandse Heuvelrug knutselen de kinderen in de middag op 15 en 16 december een mooie lampion. Deze mag dan in de avond tijdens de lichtjeswandeling worden meegenomen. Het bos wordt dan verlicht met kaarsjes en er zijn tijdens de wandeling verschillende activiteiten.

Ook bij het Drents Friese Wold kun je een sprookjesachtige wandeling door het bos doen. Op dit moment staat erbij vermeld dat alle data zijn uitverkocht, maar wellicht dat er een plekje vrij komt. Deze wandelingen vinden plaats op 22 en 23 december.

Vuurkorven en livemuziek vind je bij een lichtjeswandeling in Renkum. Ook hier mogen de kinderen een lampion meenemen het bos in. Na de wandeling van ongeveer twee kilometer, kun je opwarmen bij het vuurkorven en genieten van de muziek. Deze wandeling vindt plaats op 30 december.

In Leusden wordt op 25 januari 2019 een lichtjeswandeling georganiseerd. Tijdens deze wandeling kom je personen uit het verleden tegen, welke een verhaal vertellen. Ook zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen.

Tijdens de lichtjeswandeling in Nunspeet kunnen de kinderen een blikje omtoveren in een lantaarntje. Deze wandelingen worden op 22, 29 december en 5 januari georganiseerd. Ook hier zijn verschillende activiteiten, waaronder zelf een broodje roosteren boven een vuurtje.

Heb jij nog een lichtjesfestival of wandeling welke echt niet in dit rijtje mag ontbreken, laat hem dan achter in een reactie en ik voeg hem toe.

Andere leuke tips en uitjes kun je hier terug vinden. 

Liefs,

Marieke

 

Bron afdeeling: Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] plaatste ik weer een aantal nieuwe blogs online afgelopen week, waaronder een overzicht met allemaal leuke lichtjes wandelingen en festivals en hoe het nu gaat met onze […]

  2. […] Wat ik ook leuk vind zijn de lichtjes festivals en wandelingen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *