Mijn huishoudskills!

Ik vul niet zo vaak een tag in, maar deze kon ik niet laten schieten. Stephanie van Thuisblijfmama zorgde voor een tag en zo kun je hier alles lezen over mijn huishoudskills.

Droger of waslijn?

Alles wat naar mijn mening in de droger kan, gaat in de droger. Dat houdt in dat alle onderboeken, hemden, pyjama’s, handdoeken, sokken lekker droog draaien in de machine. Overige kleding zoals t-shirts, jurkjes, broeken gaan wel gewoon aan de waslijn. Niet omdat ik dat zo leuk vind, maar omdat het anders niet meer past wanneer het in de droger is geweest. Oh en beddengoed hang ik als het kan lekker buiten, het ruikt dan zo lekker wanneer het weer op bed ligt!

Sorteren of alles bij elkaar?

De was sorteer ik in vier hoopjes op de grond voor de wasmachine. Donker, gekleurd, wit en de handdoekenwas. De handdoekenwas en ook het beddengoed gaat op 60 graden. De rest bubbelt in een badje van 40 graden rond.

1 soort wasmiddel, of verschillende soorten wasmiddel?

Ik ben groot fan van Robijntje, al jaren. Er staat dus een fles Robijn zwart, Robijn wit en Robijn kleur bij ons in de kast. En er komt ook geen andere in huis.

Een wasdag, of elke dag een wasje?

Ik heb een hekel aan wassen, dat gezeul met die wasmanden heen en weer. Onze wasmachine en droger staan op zolder en dat betekent trap op en trap af. Hierom hebben we twee wasdagen in de week, woensdag en zaterdag. Als het echt nodig is, dan slingeren we hem natuurlijk ook op andere dagen aan.

Kleding strijken, ja of nee?

Nee! Of eigenlijk toch wel, maar ik heb een hele lieve man die de bergen strijkgoed vaak onder het genot van een muziekje wegstrijkt.

Koken | Makkelijk of culinair?

Makkelijk, het liefst eet ik rijst met broccoli en een woksausje. Blijer kun je me niet maken. Ik houd niet van koken en ben een verschrikkelijk moeilijke eter. Manlief daarentegen weer wel. Hij heeft jaren in de keuken gestaan en tovert zo wat lekkers op tafel, wat zelfs ik lust.

Weekboodschappen of meerdere keren per week?

Ik maak aan het einde van iedere week een weekmenu. Hierbij schrijf ik per dag op wat we nodig zijn om de maaltijd te kunnen maken. Dat lijstje verwerk ik dan weer toch een boodschappenlijstje en zo kunnen we de hele week vooruit.

Vaak hetzelfde per week, of vaak nieuwe dingen?

Vaak eten wij wel een aantal dingen iedere week opnieuw. Broccoli en worteltjes vinden de kinderen erg lekker, dat staat er dus regelmatig op. Wel merk ik dat ik graag wat meer variatie wil en zo proberen we af en toe wat nieuws uit.

Eten bewaren of weggooien?

Ik heb een hekel aan eten weggooien. Als het niet nodig is, dan doen we dit zeker niet. We bewaren het dan voor de lunch van de dag erna, voor de buurvrouw die alleen is of voor in de vriezer.

Aan tafel eten of op de bank?

Als de kinderen er niet zijn of al op bed liggen, dan eten we samen nog wel eens een pizza op de bank. Heerlijk onder een dekentje en een goede film. De kinderen zijn er natuurlijk bijna altijd, dus vaak eten we dan netjes aan tafel.

Poetsen|Stofzuigen of Swiffer?

Ik ben een swifferaar! Na iedere maaltijd lijkt het wel of er 50 kinderen hebben gegeten. Daarom loop ik regelmatig een rondje met de swiffer door het huis. Natuurlijk haal ik zo nu en dan ook de stofzuiger uit de kast om de vloer wat grondiger te reinigen. De kinderen spelen veel op de vloer en ik vind het dan ook belangrijk dat het schoon is.

Kant en klare doekjes, of zelf een sopje maken?

Oh, bestaan er kant en klare doekjes?! Serieus nog nooit van gehoord, hier maak ik altijd zelf een sopje. Het ruikt altijd zo lekker fris.

Zelf ramen lappen of door de glazenwasser?

Of gewoon helemaal niet? Oke, grapje. Ik geef wel eerlijk toe dat ik een mooi-weer-lapper ben. Als het zonnetje schijnt en ik echt niet meer naar buiten kan kijken haal ik de zeem erbij en boen ik de ramen weer blinkend schoon. Want als ik iets doe…dan doe ik het wel direct goed.

Overig | Iedere dag je bed opmaken, of laten voor wat het is?

Ligt eraan hoe onze ochtend verloopt. Als het lukt, trek ik de dekens even recht. Zo niet, dan ook geen probleem, niemand die het ziet.

Met de hand afwassen of vaatwasser?

We doen het allebei. De pannen wassen we vaak met de hand af en de vaatwasser vullen we met glazen en borden. Zo hoeft de vaatwasser vaak maar één keer in de twee dagen aan.

Opgeruimd huis of rommelig huis?

Ik houd niet van opruimen, maar ik houd nog minder van een rommelig huis. Wanneer de kinderen spelen is het sowieso rommelig, maar zodra ze op bed liggen trek ik alles recht, om vervolgens lekker op de bank te ploffen.

Wie doet het huishouden, jij of je partner?

We doen het samen, maar ik denk wel dat hij er vaker mee bezig is. Daarnaast hebben we een hele lieve schoonmaakster die eens in de twee weken komt helpen in het huishouden.

Een huishoud prinsesje ben ik dus zeker niet, maar ik houd wel van een opgeruimd en schoon huis en vind dat ook belangrijk. Hoe zit dat met jouw huishoud skills?

Ik geef deze huishoud tag graag door aan volgende bloggers:
Wendy van Wendy’s leven
Francis van Mama zet koers
Laura van Laura’s life

P.S. De tag is oorspronkelijk verzonnen door: Saskia van Twinkelbella


Liefs,
Marieke

Bron afbeelding: Pixabay

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *