Momentjes van geluk

Alweer 11 weken geleden kregen wij onze tweede dochter. Inmiddels zijn er 11 rumoerige weken voorbij en kan ik zeggen dat onze oudste dochter van drie absoluut een topper is! Want een zusje krijgen is een ding, maar een veelal huilend zusje is natuurlijk een stuk minder leuk. Ook betekende dat, dat ze een hoop minder aandacht heeft gekregen, maar wat heeft ze dat goed opgepakt.  Zelfstandig spelen, kleine klusjes voor mij doen, goed luisteren, ze deed het allemaal zonder zeuren.

Na de 11e week, volgt volgende week, week 12. De week waarin ik weer aan het werk moet en beide dames naar de opvang gaan. De jongste mocht hiervoor deze week twee ochtenden wennen op de opvang. Afgelopen dinsdag voor het eerst met haar grote zus en dat was best even slikken. Want wat is ze nog ontzettend klein tussen al die andere kinderen! De tweede ochtend is ze vandaag heen geweest, alleen. Het was hoog tijd om samen met mijn oudste dochter lekker op pad te gaan.  Precies zoals we drie maanden geleden nog zo vaak samen deden. We hebben allebei volop genoten en ontzettend veel lol gehad!

Samen zijn we op de fiets gestapt, alleen het fietsen al vindt ze geweldig. Er was een grote braderie en markt, waar we gezellig over heen zijn gewandeld. Na een stuk gelopen te hebben, wou ze dolgraag naar de winkel met de vlaggen om samen wat te drinken. Soms is het even puzzelen, maar nu wist ik meteen dat ze hiermee een café in het centrum bedoelde. Het zonnetje straalde en we hebben gezellig op het “matras” gezeten. Ze mocht zelf bestellen en betalen en voelde zich natuurlijk enorm groot. Wat heb ik genoten van haar stralende gezichtje. Na wat te hebben gedronken en de nodige selfies aan de familie te hebben toegestuurd, zijn we verder gewandeld. In de stad kwamen we nog een loslopende eekhoorn tegen (sorry voor de eigenaar van het kleine hondje) Tot slot mocht ze zelf de lunch uitkiezen. Het werden croissantjes en thuis hebben we gezellig samen geluncht, voor we haar zusje gingen ophalen.

Het was een heerlijke dag, vol met kleine momentjes van geluk. Een dag welke we allebei enorm nodig hadden! Een dag met een gouden randje, welke eindigde met een dikke knuffel en de woorden ‘Ik hou van jou!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *