Nationale Tulpendag!

Morgen, zaterdag 19 januari, is het Nationale Tulpendag. Een dag waarmee de lente alweer een stukje dichterbij komt en dag waarop het tulpenseizoen wordt geopend.

Het allergrootste evenement vind je in Amsterdam. De hele dam wordt door de Nederlandse tulpenkwekers gevuld met wel 200.000 tulpen. Eerst kunnen de tulpen bewonderd worden vanaf de speciaal aangelegde brug en na de officiële opening mogen er per persoon 20 tulpen geplukt worden. Super leuk om je huis mee op te fleuren en alvast een beetje lente in huis te halen!

Is Amsterdam te ver weg of wil je liever iets kleinschaligers, dan kun je op deze dag ook aan leuke activiteiten deelnemen bij verschillende Intratuin winkels. Waaronder de hele mooie locatie in Duiven! Zo kun je op deze speciale tulpendag onder andere tulpen plukken voor een klein prijsje. Of je kunt er verschillende workshops volgen, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Wij hebben vorig jaar enorm genoten van een tulpen pluktuin. Deze zijn wel wat later in het seizoen geopend, maar het is zeker een uitje om op je to-do-lijst te zetten. Ook met kinderen is dit uitje prima te doen. Vergeet je camera niet, want je maakt hier de kleurrijkste en prachtigste foto’s!

Kunnen jullie ook niet wachten tot de lente weer begint? Het zonnetje begint te schijnen en buiten alles weer mooi groen wordt? Ik heb er in elk geval ontzettend veel zin in, al mag er van mij ook nog wel een dik pak sneeuw vallen 😉

Liefs,

Marieke

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *