ontspannen met e-reader en wat lekkers
Offline ontspannen Ontspannen

Ontspannen na een drukke (werk)dag

Ken je dat? Kom je na een drukke dag thuis, moet er nog van alles gebeuren. Er moet worden gekookt en heb je kinderen willen die ook de nodige aandacht.. Al met al duurt het wel even voor je uiteindelijk moe op de bank ploft.

Wat doe je dan als je op de bank zit? Neem je dan even de tijd voor jezelf, of scroll je door alle appjes die je nog moet beantwoorden, mailtjes die staan te wachten en andere verplichtingen?

Ik gooi mijn telefoon regelmatig even aan de kant. Even offline en even geen prikkels. Vooral in het weekend heeft mijn gezin voorrang en post ik meestal niets op bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Ook kan het dan wat langer duren voor mensen een reactie krijgt op een appje.

Zit je na een lange drukke dag dus eindelijk even op je gemak. Leg die telefoon dan aan de kant en ontspan. Hoe je kunt ontspannen? Ik heb een aantal fijne tips voor je op een rijtje gezet:

Een ontspannen muziekje

Zet een ontspannen muziekje op en kom tot rust. Misschien kun je ondertussen de dag van morgen alvast doornemen. Zo heb je alvast een planning in je hoofd en dat scheelt weer rennen en stressen op de dag erna.

Voetjes op de bank en een boek erbij

Sinds ik een E-reader heb van Kobo lees ik veel meer. Ik zit regelmatig even met het schermpje in mijn handen om een stukje te lezen. Dat geeft rust, verzet mijn gedachten en ondertussen laad ik weer een beetje op.

Neem een lange douche of ga in bad

Wij hebben geen bad, maar onder een lange warme douche kan ik me perfect ontspannen. Het lijkt net alsof mijn zorgen door het doucheputje spoelen. Zorg dat je een fijne scrub hebt of een overheerlijke douchegel van bijvoorbeeld Rituals. Zeker weten dat je ontspannen onder die douche vandaan komt!

Yoga, mediteren of heerlijk een stuk wandelen

Bewegen kan ook heel ontspannen werken. Ik loop graag een stuk hard en voel me daarna opgeladen. Dat klinkt raar, maar ik krijg energie van bewegen en ondertussen maak ik mijn hoofd leeg. Yoga & Mediteren schijnen ook erg goed te zijn en kun je prima vanuit huis doen.

Lees ook: 10x een momentje voor jezelf

Geniet van een flinke kop thee

Kennen jullie de “Bijkomen” thee van Pickwick al? Het is een heerlijke groene thee met citrus en munt. Ik moest er even aan wennen, maar wat is het een heerlijk verwen momentje. Bij die kop thee vind ik het altijd heerlijk om een stukje chocola te eten 😉

Puzzelen, tekenen, schrijven, doe wat met je creativiteit

Ik vind het heerlijk om te schrijven en ik kan me daar ook prima in ontspannen. Ook een grote legpuzzel maken werkt heel ontspannend. Vind je dit maar niets, is schilderen, tekenen of misschien in de tuin werken wel iets wat voor jou ontspannend werkt.

Speel ouderwets samen een spelletje

Het is hier al weer even geleden, maar we speelden vroeger regelmatig een spelletje Skip-bo. Ondertussen een lekker drankje erbij en bijkletsen. Heel gezellig en ontspannen.

Hoe zorg jij ervoor dat je ontspant na een drukke (werk)dag?

Liefs,
Marieke

Lees ik je reactie op Facebook of Instagram?

Strand & Kust Arrangementen

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] Lees ook: Ontspannen na een drukke (werk) dag […]

  2. […] Lees ook: Ontspannen na een drukke (werk)dag […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *