ontspannen in slaap vallen
Offline ontspannen Ontspannen

Ontspanning voor het slapen gaan

Lig je ook wel eens wakker in je bed naar het plafond te staren? Maalt er van alles in je hoofd en lukt het niet om in slaap te vallen? Probeer dan eens te ontspannen voor je in je bed gaat liggen.

Zorg ervoor dat je hoofd leeg is en je de planning voor de dag erna al zo goed als af hebt. Zo zorgen wij de avond van tevoren dat de broodtrommels gevuld in de koelkast staan en de koffiekopjes klaar staan. We weten ook hoe laat we weg moeten en als we eraan denken leggen we de kleding klaar.

Moet er nog wat anders gebeuren die dag erna, denk aan een afspraak in het ziekenhuis of boeken terug brengen naar de bibliotheek, zorg dan ook hier dat je het pasje voor het ziekenhuis of de boeken al klaar hebt liggen. Het zit dan niet in je hoofd voor je gaat slapen en het scheelt je stressen in de ochtend.

Tip 1 is dus: Een goede voorbereiding voor de dag erna. Eigenlijk komt het er op neer dat je zover mogelijk je hoofd leeg maakt. Je ligt dan dus niet te malen in je bed met wat je die dag erna allemaal nog moet gaan doen.

Lees ook: Ontspannen na een drukke (werk) dag

Wat kun je nog meer doen om te ontspannen voor je gaat slapen.

Je kunt een slaapmuziekje luisteren. Op youtube, maar ook op Spotify heb je speciale muziek waardoor je ontspant en je je na een tijdje relaxt voelt.
Op spotify heb je bijvoorbeeld de lijst “Dreams come true” of “Zen sleep music”. En geloof me, slaperig word je hier wel van 😉

Dan vond ik op de website happy with yoga een paar fijne ontspanningstips. Twee tips die zij onder andere geven zijn: Ademhalingsoefeningen & Tellen. Het lijkt een heel eind, maar begin bij 1000 en tel af naar 0. Ook geven ze aan dat het belangrijk is om jezelf voor te nemen niet eerder te stoppen voor je bij 0 bent.

Twee andere tips die misschien tussen mijn oren zitten, maar hier wel werken:

Knipper een paar seconden heel snel met je ogen achter elkaar. Het schijnt zo te zijn dat je je brein op die manier in de maling neemt en je hersens denken dat je enorm moe bent. Ik heb dit regelmatig uitgeprobeerd en het lijkt echt te werken. Maar dat kan natuurlijk ook tussen mijn oren zitten.

Een andere tip die een beetje gek klinkt, maar ook hier goede uitwerking heeft, is om alleen je voeten onder de dekens weg te steken. Zo blijven je voeten lekker koel. Ook bij deze tip heb ik het idee dat het tussen mijn oren zit, maar zolang het werkt, blijf ik het doen.

Natuurlijk kun je ook nog een uitgebreide yoga oefening doen en als je echt veel moeite hebt met slapen, bestaat er zelfs nog een slaaptherapie.

Wat doe jij om ontspannen in slaap te vallen?

Liefs,
Marieke

Bron afbeelding: Pexels

Strand & Kust Arrangementen

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] Een gezichtsbehandeling & manicure staan gepland. Een cadeautje van Peter, zodat ik heerlijk ontspannen weer thuis […]

  2. […] Heb je deze producten geprobeerd, dan ben je daarna helemaal ontspannen en val je als het goed is gemakkelijk in slaap. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *