Onze eerste date

Twee weken geleden heb je kunnen lezen hoe wij elkaar hebben ontmoet. In eerste instantie vond ik het maar een arrogant mannetje, maar al snel was het dik aan tussen ons. Meer hierover lees je hier: Liefde op het eerste gezicht! Er volgde natuurlijk een allereerste date en daar lees je vandaag meer over.

Eerste date

Onze allereerste date is alweer bijna elf jaar geleden. We gingen samen op stap en ik had geen idee wat er ging gebeuren, Peter had alles geregeld als een echte heer. Het enig wat ik mocht doen was genieten. Samen liepen we door het centrum van Den Haag, kris kras alle kanten op om me in de war te brengen waar we heen zouden gaan. Niet dat dit effect had, ik was een grote onbekende in deze stad en had sowieso geen idee waar ik liep. Wel was het heerlijk om daar samen hand in hand te lopen.

Tapas

We stopten bij tapas restaurant Y Mucho Mas waar Peter een tafeltje voor ons had gereserveerd. Ik ben een ontzettend moeilijke eter en ik had dan ook zo mijn bedenkingen bij dit restaurant, waar ik niet gewoon een bord met saté of spareribs kon bestellen. Gelukkig overtuigde Peter mij en zo at ik voor het eerst tapas op mijn allereerste date. We dronken en aten en kletsten onafgebroken. Het was reuze lekker en ontzettend gezellig.

Eenmaal uitgegeten wilden we betalen. Peter zijn pinpas werd geweigerd en even leek het een genânt moment te worden. Gelukkig deed mijn pas het ook niet en bleek er een pinstoring te zijn. Peter rende naar de dichtstbijzijnde bank en ik bleef wachten in het restaurant. Alleen. Zonde Facebook of Instagram, want dat bestond nog niet in die tijd. Ik had alle tijd om eens goed om me heen te kijken toen ik iets zag zitten. Het zat op de grond, heel dicht bij het tafeltje waar wij net nog hadden gezeten. Een muis!

Ieeee! De medewerkster had hem ook gezien en tikte voorzichtig tegen de tafelpoot zodat het beestje zich snel uit de voeten maakte en niet het hele restaurant in rep en roer zou worden gebracht. Peter was inmiddels terug en kon de rekening betalen, het hele verhaal met de muis heeft hij helaas moeten missen. We liepen het restaurant uit en bij de tramhalte hebben we zo een tien minuten staan wachten. Toen er eindelijk een tram aankwam, maakte Peter rechtsomkeert en liepen we verder. Ik geloof dat ik hem aan heb gekeken alsof ik water zag branden. Staan we te wachten op de tram, komt er een aan, loopt hij weg.

Met een brede grijns op zijn gezicht liepen we verder en stopten we voor de bioscoop, om de hoek van het restaurant waar we daarvoor hadden gegeten. De kaartjes waren al gekocht en zo gingen we voor het eerst samen naar de film. De waarheid is dat we allebei geen idee meer hebben welke film het was en waar hij over ging. Wel weten we dat hij ontzettend saai was en dat hij enorm lang duurde. Volgens mij hebben we stiekem allebei liggen slapen.

Een avond met een  gouden randje

Het werd een avond met een gouden randje. Een heerlijke avond met eerste keren en momentjes die je niet over kunt doen. Het was een perfecte avond en alles was goed geregeld door die jongen van toen nog maar eenentwintig. We zouden het avondje graag nog eens over doen. Helaas zie ik tijdens het schrijven van dit blog dat het restaurant Y Mucho Mas in Den Haag voorgoed is gesloten. We moeten dus een nieuwe eerste date plannen, maar wel gewoon met elkaar 🙂 

Hoe was jullie eerste date? Was hij romantisch, perfect, hilarisch of viel hij misschien in het water? Ik ben heel nieuwsgierig en lees het graag in een reactie! 


Liefs Marieke

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *