Buitengeluk

Pluktuinen, een echte aanrader!

Pluk een aardbei, een tulp of een andere bloem. Door heel Nederland heb je een heleboel pluktuinen, welke hartstikke leuk zijn om te bezoeken. Zo hebben wij twee weken geleden tulpen geplukt en afgelopen week gingen we naar een aardbeien pluktuin.

Het leuke aan een pluktuin vind ik dat de kinderen zelf aan de slag kunnen, maar je kunt het ook samen met ze doen. Zet je ze in een speeltuin, dan zijn ze zo weg, maar in een pluktuin hebben ze hulp nodig en dat vond ik zo gezellig! Zo hielpen wij de juiste tulpen uitzoeken en reden Tirza rond op een karretje om de allergrootste aardbei te zoeken. Tirza heeft genoten en deze mama ook.

De meeste pluktuinen hebben een gratis entree. Je betaald er alleen voor wat je er plukt. Zo betaalden wij € 0,25 per tulp en was op dat moment iedere tweede tulp gratis. Bij de aardbeien werd van te voren aangegeven dat een vol bakje ongeveer € 4,00 kostte. In de reviews las ik dat mensen dit erg duur vinden voor een bakje aardbeien. Heel eerlijk, ik zou het er in een supermarkt niet voor betalen, maar in deze pluktuin wel. Het bedrijf stelt de kassen voor je beschikbaar, zorgt voor materiaal en daarnaast betaalden wij dus geen entree. Na het plukken heeft Tirza nog heerlijk gespeeld in een overdekte speeltuin en dronken wij een kop koffie. We hebben er een heerlijke ochtend gehad en voor het bakje aardbeien, koffie, thee en wat lekkers, waren we nog geen € 10,00 kwijt.

Ik had er nog niet eerder over gehoord en kwam deze pluktuinen toevallig tegen. Blijkt dat je deze pluktuinen overal in Nederland hebt, in allerlei soorten en maten. Zo heb je pluktuinen gericht op verschillende soorten fruit. Denk aan aardbeien, bessen, appels en peren. Zoek het op google en je krijgt direct een waslijst aan keuze. Afhankelijk van het type fruit, zijn de pluktuinen geopend.

Je hebt er dus een leuk uitje aan, het is niet duur en je kunt bijna overal in Nederland wel een pluktuin vinden. Ik vind het een echte aanrader en wij gaan komend zomer in elk geval de appeltjes pluktuin  nog bezoeken.

Zijn jullie wel eens naar een pluktuin geweest en welke is een echte aanrader?

 


Liefs Marieke

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. […] Leuke doe tip voor in de vakantie: Pluktuinen […]

  2. […] hebben vorig jaar enorm genoten van een tulpen pluktuin. Deze zijn wel wat later in het seizoen geopend, maar het is zeker een uitje om op je to-do-lijst […]

  3. […] jaar zijn wij naar een pluktuin geweest en hier hebben we een heerlijke middag gehad. Het is hartstikke leuk om de tulpen samen uit […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *