Samen een dagje naar Amsterdam

Begin dit jaar stelde ik als goed voornemen dat mijn man en ik meer tijd samen moesten doorbrengen. We waren onder andere al twee jaar niet samen uit eten geweest. Tijd om aan elkaar te denken en wat leuke dingen te plannen. Zo gingen we in juli al een dagje naar Ameland en zijn we afgelopen maand naar Amsterdam geweest.

Mijn ouders hebben een hele zaterdag op onze beide meiden gepast en wij stapten op de trein. Met de auto naar Amsterdam zag ik helemaal niet zitten en het parkeren leek me al een drama op zich. Dus kochten we twee eersteklas treinkaartjes. De treinen reden op tijd en zo zaten we relaxed naast elkaar te kletsen. Best fijn zonder onderbroken te worden door onze kinderen.

Met korting naar Madam Tussaud

Eenmaal in Amsterdam was het hartstikke druk. Het zonnetje deed goed zijn best en we liepen in de menigte mee naar het centrum van Amsterdam. Via de ANWB hadden we kaartjes gekocht voor Madam Tussaud en hier zijn we ons dagje weg in Amsterdam dan ook begonnen. We waren hier allebei nog nooit geweest en hebben ontzettende lol gehad. Zo ging ik met Robbie Williams op de foto (heerlijke man) en danste ik met Charlie Chaplin. Peter speelde onder andere voor DJ en we presenteerden samen het nieuws. We hebben hier bijna anderhalf uur rond gelopen, slap gelegen van het lachen en dus zeker een aanrader als date.

Na Madam Tussaud, zijn we door de stad gewandeld naar het Leidsche plein. Hier hebben we op het terras wat gedronken en bekeken wat we nog meer zouden gaan doen. Uiteindelijk wilde ik graag de letters van “I AMSTERDAM” zien en liepen we door naar het museumplein. De letters waren enorm, maar mijn hoop een foto gooide ik direct aan de kant. Het was bezaaid met mensen, je zag de letters bijna niet. Dus snel naar een restaurantje in de buurt voor een lunch en een drankje.

Op de Albert Cuyp markt kijk je je ogen uit!

Vanaf het museumplein zijn we doorgelopen naar de Albert Cuyp markt. Het was er razenddruk, maar wat hebben we genoten van de sfeer die daar hangt. Het accent, de gastvrijheid, en al verschillende soorten mensen. We slenterden over de markt en hebben onze ogen uitgekeken. Eenmaal aan het einde van de markt, zijn we via allemaal kleine weggetjes en straatjes terug gelopen naar het centrum van Amsterdam. Ook hier proefde je op iedere straathoek de sfeer, die je alleen in Amsterdam vindt. De cafeetjes waren afgeladen, de restaurantjes goed gevuld. Op simpele bankjes met het bord op schoot zaten mensen te eten. Er werd gezongen, gelachen, gefeest en het was nog maar twee uur in de middag.

Nadat we wederom een paar kilometer hadden gelopen zijn we aan het water op een terrasje geploft. Mijn voeten begonnen al aardig zeer te doen en dus tijd om even te rusten. De bootjes vaarden voor ons langs en het zonnetje scheen nog steeds. Dat we een plekje aan het water hadden was een momentje van geluk, want de rest van de terrasjes waren afgeladen vol. Na ons drankje op het terras, besloten we terug te lopen richting Centraal station. We hadden een hele toffe schommel gezien op 100 meter hoog, boven Amsterdam en dit wilden we graag bekijken.

De Amsterdan Lookout, een rondvaart… er is zoveel te doen!

Met een gratis pondje kun je het Ij oversteken en kom je bij de Amsterdam Lookout terecht. Hier was het enorm druk en stond er een behoorlijke rij bij de ingang. We konden de schommel vanaf de grond zien en hebben uiteindelijk besloten deze attractie over te slaan. We besloten nog maar eens lekker aan het water te gaan zitten en en genoten optimaal van het zonnetje en de vele boten die voorbij kwamen. Daar aan het Ij hebben we nog meer bijgekletst en besloten we rond vier uur weer op de trein naar huis te stappen. Terug in Meppel zijn we samen nog uit eten geweest en was het tijd om terug te gaan naar huis.

Amsterdam heeft zoveel te bieden en er is zoveel te zien. We hadden eigenlijk nog een rondvaart willen maken, maar dit hadden we dan vroeg in de ochtend moeten doen. In de middag stond er een ontzettend lange rij tot richting het centrum, terwijl het er in de ochtend nog rustig uit had gezien. Volgens mij gaat Amsterdam nooit vervelen en wij gaan zeker nog eens terug voor meer momentjes van geluk.

Ben jij wel eens in Amsterdam geweest en is er iets wat wij zeker gezien moeten hebben? Ik lees het graag in een reactie op mijn blog, of op Instagram of Facebook.


Liefs Marieke

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *