Huisgeluk

6 Manieren om een goed doel te steunen!

In mijn goede voornemens heb ik geschreven over dat ik me graag zou willen inzetten voor een goed doel. Of uiteindelijk met mijn blog een goed doel zou willen steunen. Deze dromen zijn nog ver weg, maar op andere manieren steunen wij wel goede doelen.

Doneer je statiegeld bonnetjes

Een eenvoudige manier om met een klein bedrag een goed doel te steunen. Zo hangt er bij onze Jumbo een bakje waar je je bonnetje in kunt doen en bij de Lidl heb je de keuze op het schermpje: Wil je je statiegeld doneren.

Koop een product waarmee je het goede doel steunt

Wanneer je bepaalde producten koopt, steun je automatisch een goed doel. Je hoeft hier niets voor te doen, het doneren gaat dan vanzelf. Zo kun je een paar sokken kopen waarmee je Alzheimer patiënten steunt, of een armbandje waarmee je PinkRibbon steunt.

Wissel je spaarpunten in

Wist je dat je je gespaarde Kruidvat punten kunt inwisselen en hiermee de CliniClowns kunt steunen? Ook met je Hema punten steun je een goed doel, je kunt ze inwisselen voor kopjes koffie waarmee je de voedselbank steunt. Heb je nog een vergeten cadeauvoucher liggen of Airmiles, dan kun je deze vaak aan verschillende doelen doneren. Kijk hiervoor even op de website van de voucher zelf om meer informatie te vinden.

Maandelijks doneren

Natuurlijk kun je ook maandelijks een bedrag doneren. Zo wordt er bij ons iedere maand geld afgeschreven voor Kika. Je kunt hier een overzicht van heel veel goede doelen vinden.

Zelf een actie opzetten

Loop je graag hard of heb je een andere uitdaging op de planning staan? Koppel hier dan een goed doel aan. Via Facebook kun je een inzamelingsactie opzetten en uitleggen wat je gaat doen of via de site van het goede doel een actie opzetten. Zo doet Peter op 30 maart mee aan een MudRun van 19 kilometer. Hij heeft zijn eigen actiepagina aan gemaakt, waarmee je het KWF steunt. En natuurlijk is het ook voor hem een motivatie om die 19 kilometer af te leggen, zodat hij de donaties ook echt verdient!

Vrijwilligerswerk

Wil je op een andere manier je handen uit de mouwen steken, denk dan aan vrijwilligerswerk! Je kunt vrijblijven één dagje helpen, of hier frequent je steentje aan bijdragen. Denk hierbij aan koken, klussen of een praatje met iemand die eenzaam is. Op deze manier geef je deze mensen een Momentje van geluk!

Steun jij ook een goed doel en op welke manier? Ik lees het graag in een reactie!

Liefs,
Marieke

Bron afbeelding: Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Random Article Search […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *