Keukengeluk Traktaties

Stroopwafels versieren, smullen maar!

Afgelopen vrijdag hebben we eerst gewinkeld bij de supermarkt. De poppenwagen moest mee en zo liep mijn oudste dametje met haar wagentje door de winkel. Botsend tegen ieder scheenbeen wat ze maar kon vinden. Eenmaal thuis konden we aan de slag en maakten we deze gezellige stroopwafels.

Wat heb je nodig om deze overheerlijke stroopwafels te maken:

Wij hebben gebruikt:

1 reep melk chocolade van 200 gram
24 stroopwafels
2 verschillende vormpjes om de stroopwafels mee uit te steken
1 busje versiering van Dr. Oetker

Als allereerst hebben we de vormpjes gemaakt van de stroopwafels. We legden een stroopwafel op de snijplank, zetten er een vormpje boven op en drukten het dan stevig aan. Het resultaat waren een hele hoop bloemetjes en hartjes stroopwafels:

Vervolgens zetten we een pannetje heet water op onze kookplaat en met hierin een bakje. We braken de chocolade in kleine stukjes en zo hebben we de chocolade gesmolten, tot er geen klontjes meer in zaten:

De chocolade hebben we in het pannetje op een onderzetter gezet. Vervolgens hebben we een gedeelte van de stroopwafels ingesmeerd met de gesmolten chocolade, om ze vervolgens in één van de gekleurde dips te drukken. Het resultaat waren deze gezellige stroopwafels, versierd met wat lekkers:

Deze stroopwafels zijn leuk en gemakkelijk om te maken, samen met je kind. Wij hebben ze naderhand uitgedeeld aan de buren en buurkinderen, zodat we ze niet alle vierentwintig zelf hoefden op te eten.

Hebben jullie nog een leuke baktip, dan lees ik hem graag in een reactie. 

Liefs,

Marieke

Op zoek naar andere tips voor bijvoorbeeld in de herfstvakantie? Lees dan meer over ons uitje naar de Orchideeënhoeve!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] om te maken: Versierde stroopwafels Niet zo gezond, wel erg […]

  2. […] wat je zocht? Misschien zijn deze versierde stroopwafels een leuke traktaties voor […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *