Offline ontspannen Ontspannen

Met deze tips ben je zo van je baaldag af!

Zo heel af en toe word ik wakker en weet ik het direct, dit wordt een baaldag. Zo een dag waarop alles tegen zit en ik alles uit mijn handen laat kletteren. Ik zit dan in een heel slecht velletje en heb er ontzettend veel moeite mee om daar uit te komen. Toch lukt het vaak, hoe ik dan uit mijn dal klim laat ik je graag weten.

Muziek
Muziek kan mijn humeur vaak maken of breken. Wanneer ik in zo een dal zit, zet ik dus een vrolijk muziekje op. Vaak helpt het om de negativiteit van me af te schudden en klaart mijn humeur weer wat op.

Vrolijke herinneringen
Waar ik ook van opvrolijk, is het terugkijken van oude filmpjes en foto’s. Deze heb ik met twee dochters gelukkig in overvloed. Op deze manier denk ik aan mooie herinneringen of andere momentjes van geluk.

Een heerlijke warme douche
Onder de douche kan ik me ook heerlijk ontspannen en spoel ik dat slechte humeur zo door het putje. Soms werkt dit optimaal en soms werkt het ook niet. Dan verwijs ik je graag door naar de andere tips in deze blog 😉

Tijd voor mama
Het schiet er wel eens bij in, maar soms heb je het echt even nodig. Zonder schuldgevoel kun je dan best een dag of een halve dag vrij nemen en eens goed voor jezelf zorgen. Even naar de stad, de kapper of wat denk je van een schoonheidsslaapje!

Chocolade
Eigenlijk hoort deze bovenaan het lijstje te staan. Chocolade, er schijnt een stofje in te zitten waar je vrolijk van wordt. Een beter excuus kun je op een baaldag niet hebben toch!

Sporten
Ook hier heb je niet altijd tijd voor met kinderen om je heen of wanneer er andere verplichtingen zijn, maar het helpt wel! Een rondje hardlopen of een andere sport. Ik moet even een drempel over, maar daarna voel ik me zo ontzettend goed!

Film
Kun je echt de energie niet opbrengen om iets te doen en wil je gewoon lekker in je sopje gaarkoken, plof dan lekker op de bank. Zet je favoriete film op, zo verzet je je gedachten en wie weet vrolijkt het je wat op.

Kokkerellen
Ik heb een hekel aan koken, maar iets maken wat ik echt heel lekker vind, dat doe ik graag. Als het dan ook nog eens lukt, word ik er echt vrolijk van. Zo maak ik dan graag caramel fudge, een chocoladetaart of andere zoetigheid. Heerlijk om er daarna van te genieten.

Doe iets leuks
Lees een boek, knutsel wat in elkaar of zoek op google een andere activiteit waar jij vrolijk van wordt. Verzet je gedachten en denk of doe iets leuks. Pinterest heeft inspiratie voor iedereen en als je bezig bent, denk je in elk geval niet aan dat chagrijnige velletje waar je in zit.

Wat doe jij als je een baaldag hebt? Ik lees je tip graag in een reactie op mijn blog of op Facebook / Instagram.

Liefs,

Marieke

 

 

 

Bron afbeelding: Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] Lees ook: Met deze tips ben je zo van je baaldag af […]

  2. […] Lees ook: Met deze tips ben je zo van je baaldag af […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *