Tulpen in een pluktuin
Offline ontspannen Ontspannen

Het tulpen seizoen is begonnen!

Nederland wordt steeds een beetje groener en ook de tulpen komen onder de grond vandaan. Tijd om te genieten van al dit moois!

Een dagje naar de Keukenhof

De Keukenhof in Lisse staat in bloei en je kunt hier een ontzettend fijn dagje naartoe. Dit fantastische park heeft een zee aan bloemen en is perfect om helemaal tot rust te komen en alleen maar te genieten. Ook voor kinderen is hier genoeg te beleven, zij zullen zich zeker niet vervelen.

Bezoek een pluktuin

Vorig jaar zijn wij naar een pluktuin geweest en hier hebben we een heerlijke middag gehad. Het is hartstikke leuk om de tulpen samen uit te zoeken en te plukken. De entree is vaak gratis en uiteindelijk betaal je alleen de tulpen die je meeneemt naar huis. Daarnaast is het een kleurrijke plek om schitterende foto’s te maken!

De tulpenroute in de Noordoostpolder

Lekker rond touren met de auto of fiets en ondertussen genieten van de natuur. De tulpenroute is een echte aanrader en wordt ieder jaar weer opnieuw uitgestippeld. Let op: Deze route is alleen beschikbaar in de periode van half april tot half mei.

Een dagje erop uit met de Stoomtram

Voor de kinderen helemaal te gek: Een ritje met een heuse Stroomtram. Je start met een excursie en een rondleiding door de kassen om vervolgens een ritje te maken met de stoomtram. De stoomtram rijdt langs prachtige tulpenvelden en je kunt genieten van een kleurrijk uitzicht.

Workshop tulpen plukken

Google het even en er rollen verschillende locaties uit, waar je terecht kunt voor een workshop tulpen plukken. Na het plukken van de tulpen, krijg je een workshop hoe je de bloemen het beste kunt schikken. Met het resultaat neem jij de lente mee naar huis.

Een ander leuk uitje met bloemen? Bezoek de Orchideeënhoeve in Luttelgeest!

Hebben jullie wel eens tulpen geplukt of een bezoekje aan de Keukenhof gebracht?

Liefs,
Marieke

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Nadat we ons allemaal hadden aangekleed zijn we op pad gegaan richting Luttelgeest. Hier begon de tulpenroute welke je aan de hand van bordjes kunt rijden. Er zaten al een paar mooie tulpenvelden tussen, maar […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *