Vakantie, dagjes uit met korting!

De vakantie is hier vandaag van start gegaan. De eerste echte (school) vakantie van Tirza! Dus is het tijd voor leuke dingen. Tijd om samen wat te gaan doen en tijd om uit te rusten. We hebben èèn dag met zijn tweetjes gepland staan en daar kijk ik enorm naar uit!

Leuke dingen doen zijn natuurlijk leuk, maar leuke dingen kosten vaak ook geld. Gelukkig zijn er genoeg leuke acties en websites, waar je met korting je kaartjes aan kunt schaffen. Ik deel graag een paar tips, zodat ook jij kunt besparen op een uitje in jullie vakantie!

 1. ANWB 
  Ben je lid van de ANWB, dan kun je hier kaartjes met korting kopen. Korting op de dierentuin, een dagje uit, museum, theater of misschien wel een weekendje weg. Bergen korting kun je hier vinden door het hele land. Je kunt gemakkelijk op je woonplaats zoeken en alles wat in de buurt aanwezig is, wordt direct weer gegeven.
 2. Vakantieveilingen
  Daarnaast heb je natuurlijk vakantieveilingen. Wil je last minute weg, dan is dit niet altijd even handig, maar weet je waar je naartoe wilt, dan kun je hier meebieden op onder andere een dagje uit. Je bepaald zelf de prijs die je biedt en dus ook de korting die je uiteindelijk krijgt. Tip! Kijk altijd even op de website van bijvoorbeeld het pretpark of de dierentuin waar je heen wilt. Soms lopen de veilingen zo hoog op en ben je goedkoper uit om direct via de website een kaartje te kopen of een veiling over te slaan.
 3. Actie van de dag
  Ik heb me een tijdje geleden ingeschreven voor actie van de dag. Met regelmaat ontvang ik een nieuwsbrief, vol met acties en kortingen. In de nieuwsbrief staat van alles uitgelicht, vakanties, weekendjes weg, maar ook gadgets. Wil ik echt een dagje weg, dan kijk ik op hen website. Zo gingen wij vorig jaar met een mooie korting naar Avonturenpark Hellendoorn.
 4. Groupon
  Groupon stuurt ook regelmatig een e-mail met de acties die zijn aanbieden. De acties zijn vaak maar een bepaalde tijd geldig, maar ook hier kun je vaak leuke kortingen vinden.
 5. Google
  Heb je jouw korting niet kunnen vinden bij bovengenoemde websites, google dan eens! Vaak hebben websites zoals www.kortingscodes.nl en www.acties.nl de nodige kortingen online staan. Wie weet staat ook jouw uitje hier tussen!
 6. Marktplaats!
  Marktplaats, deze mogen we natuurlijk niet vergeten. Het is de plek waar zo ongeveer alles wordt aangeboden en dus ook kortingskaartjes of kaartjes welke al gekocht zijn door de aanbieder. Daarnaast kun je hier ook vaak kortingskaartjes vinden om met de trein te reizen. Altijd handig, want ook de trein is helaas niet meer zo goedkoop
 7. Social Media
  Laten we als laatste vooral de kracht van social media niet vergeten. Tegenwoordig zijn er zoveel groepen, dat je hier vast een oproepje kunt doen. Wie weet heeft iemand nog kortingskaartjes of een agenda van de postcode loterij liggen met een kortingsbon!

Heb jij nog een tip waar je met korting je kaartjes kunt scoren of een leuke tip voor in de voorjaarsvakantie?

 

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *