Van 4 naar 5 maanden

Zucht, alweer een maand voorbij. Vijf maanden is Aimy inmiddels in ons leven en ik kan me geen leven meer zonder haar voorstellen. Ze hoort er gewoon helemaal bij en we zijn allemaal zo gek op haar! Ook grote zus Tirza, die wel even moest wennen, is helemaal stapeldol op haar kleine zusje.

Iedere ochtend als we wakker worden, worden wij over geslagen. Geen kus, geen knuffel meer voor papa en mama. Nee, het is goedemorgen Aimy. Een knuffel voor Aimy, een kus voor Aimy en “ik hou van jou Aimy”! Tirza is stapelgek met haar zusje, ondanks dat ze ervoor zorgt dat zij haar aandacht nu moet delen. Ze is superlief en zorgzaam, de beste grote zus die je je maar kunt wensen.

In deze laatste maand is er weer veel gebeurd. Zo zijn we begonnen met hapjes en pap, maar inmiddels zijn we ook alweer gestopt. De pap en de paar hapjes groente of fruit vielen zo verkeerd. Ze krijste moord en brand in de avonduren en van die huilbuien waren we nou net een tijdje af. Dus terug op alleen melk en we proberen de pap binnenkort wel weer op te bouwen.

De huilbuien zijn dus minder, maar het overstrekken blijft. De kinderfysio is tevreden, maar wij zijn dat niet. Aankleden bijvoorbeeld is een drama, dit gaat niet zonder dat ze begint te huilen. Misschien willen we teveel en willen we te snel, maar we willen vooral dat Aimy zich kan ontspannen en tot rust komt. De soms roodomrande oogjes geven aan dat ze doodop is. Ze slaapt geen enkele nacht door, woelt en draait met haar hoofd, om maar een positie te vinden waarin ze lekker kan slapen. En dus zijn we ook deze maand naar de chiropractor gegaan, inmiddels zijn we twee afspraken verder en staan er komende week nog twee gepland. We hebben geen hoge verwachtingen, maar de chiropractor heeft goede hoop.

Ondanks het overstrekken is Aimy de afgelopen maand wel een enorm blije baby geweest (Op de dagen zonder de hapjes 😉 ). Ze lacht zoveel en overdag slaapt ze in haar eigen bed. We kunnen haar inmiddels wakker wegleggen en ze valt dan uit zich zelf in slaap. Ook de avonden gaan steeds beter, alleen de nachten ligt ze vaak nog tussen ons in. Een grote overwinning voor ons en voor haar! Ze gaat wat gemakkelijker mee op stap en is zelfs al een dagje mee geweest naar het Dolfinarium. Een heerlijke maand, met een heerlijk meisje. Op naar de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *