Keukengeluk Overig

Een vegetarisch weekmenu

Begin januari schreef ik een blog, waarin je kon lezen waarom wij minder vlees zijn gaan eten in de afgelopen maandag. Tijdens mijn speurtocht naar recepten zonder vlees, kwam ik op de website van Stoppen met Vlees. Ik heb me aangemeld voor hun challenge en vandaag lees je hoe mijn eerste vegetarische week is bevallen!

Afgelopen week, is de eerste volle week geweest, waarbij we geen vlees hebben geprobeerd te eten. In eerste instantie mis ik het niet en eet ik wel iets van vlees, dan merk ik dat mijn maag direct reageert.

Ons weekmenu bestond uit de volgende gerechten:

Maandag: Pilaf
Eten we normaal gesproken dit gerecht met stukjes kip, aten we het nu zonder. Het was nog net zo lekker en ik moet zeggen dat ik de kip niet eens gemist heb.

Dinsdag: Ovenschotel
Op dinsdag aten we een nieuw gerecht, welke we nog niet eerder op tafel hebben gehad. Een ovenschotel met pasta, champignons, room, tomaten en kaas. De saus maakte ik met een zakje van Knorr “ham – kaas ovenschotel”. De ham lieten we achterwege 🙂

Woensdag: Rijstgerecht
Op woensdag aten we een super gemakkelijk gerecht. Rijst met broccoli en een overheerlijke woksaus. Deze Teriyaki sesam woksaus komt bij de Lidl vandaan en is echt om te smullen!

Donderdag: Boerenkool met worst
Je leest het goed, we aten boerenkool met worst en zonder spekjes. Deze is wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar. We hadden een vegetarische Unox worst gehaald en deze smaakte naar karton. De structuur en geur is ook anders. Wat ons betreft dan maar helemaal geen worst. Wel vind ik het lekker om een augurk aan de boerenkool toe te voegen.

Vrijdag: Romanesco met aardappels en ei
Een gerecht welke ik vond bij “De Hippe vegetariër”. Heel makkelijk om te maken, toch een keer wat anders, vegetarisch en erg lekker. Voor herhaling vatbaar dus!

Zaterdag: Pannenkoeken
Op zaterdag hebben we heerlijk pannenkoeken gegeten. Pannenkoeken met appel, kaas en stroop en poedersuiker.

Zondag: Soep met broodjes
Op zondag maakten we een flinke pan met soep. Hierbij een lekkere aardappelsalade en wat stokbrood met kruidenboter.

Hoe is de eerste week zonder vlees bevallen?

De eerste volle week zit er inmiddels op. Ik mis het vlees op sommige momenten. Zo eet ik normaal gesproken pannenkoeken met spek en appel en ben ik gek op de spekjes in de boerenkool. Wat ik nog de grootste uitdaging vind, is het maken van een boodschappenlijstje. Aten we normaal vaak hetzelfde, zit er nu meer variatie in en moeten we goed zoeken naar passende gerechten. Die gerechten moeten de kinderen dan ook nog eens lekker vinden en natuurlijk ikzelf. Voor je het nog niet wist, ik ben een hele moeilijke eter.

We gaan door naar een nieuwe week. Vanuit de challenge krijg ik regelmatig leuke tips en lekkere recepten toegestuurd. Deze helpen me om het boodschappenlijstje te vullen en gemotiveerd te blijven.

Heb jij nog een lekker vegetarisch en kindvriendelijk recept? Deel hem in een reactie en wie weet proberen wij hem binnenkort uit!Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] de planning, een verjaardag en natuurlijk… De week zonder vlees! Doen jullie ook mee? Je kunt hier een vegetarisch weekmenu […]

  2. […] Eens een keert wat anders? Probeer Een vegetarisch weekmenu! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *