Wat als mama bang is voor onweer?

De mooie dagen zijn voorbij en het is wachten op een enorme donderbui, die de straten weer schoon spoelt en de warmte verdrijft. Vaak gaat dit samen met flink wat onweer en dat is nou juist iets waar ik niet op zit te wachten…

Deze morgen worden we wakker en zoals we iedere ochtend doen, drinken we een kopje koffie op bed en kijken we het nieuws. Na het nieuws volgt het weerbericht en deze verkondigt voor vandaag niet veel goeds. Regen, regen en nog meer regen. Onder de wolkjes staan de gele bliksempjes, om te laten zien dat er vandaag ook onweer bij zit. Ik word er dood nerveus van! De hele dag loop ik te ijsberen door het huis en ben ik onrustig. Komt er een donkere lucht aan, dan gooi ik de gordijnen dicht. Het allerliefst zou ik boven de verduisterende gordijnen dicht doen, op bed gaan zitten en de televisie aanzetten op standje lawaai. Zodat ik he-le-maal niets van die ellende buiten mee krijg.

Wat als mama bang is?

Maar sinds drie jaar is daar een dochter en sinds dit jaar zijn het er twee. Deze twee moeten beschermd worden tegen het natuur geweld daar buiten, maar door wie? Wie moet ze vertellen dat het gewoon de wolken zijn die ruzie hebben en dat je heel hard moet lachen als er een flits komt, zodat je goed op de foto staat. Ik kan het wel proberen, maar ik denk dat het niet bepaald geloofwaardig over gaat komen. En dus is deze taak, om mijn dochters (en mama) te beschermen voor papa weg gelegd. Terwijl mama nerveus op haar laptop een blog schrijft, houdt papa Tirza voor het raam en laat haar zien hoe ge-wel-dig het buiten is. Aimy krijgt er nog helemaal niets van mee en slaapt lekker door. Tirza lacht braaf bij iedere flits en vraagt aan papa of de foto’s nu op zijn telefoon staan. Stiekem moet ik lachen en heel even kijk ik opzij. Daar op de rand van de bank zitten ze samen te genieten van de donder en de bliksem. Gelukkig hebben ze papa, want mama… die bakt er op dit soort momenten helemaal niets van.

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *