Momentje van geluk – weekoverzicht

Het was een bomvolle week, met erg veel afspraken en uitjes. Tirza was zoals mijn man het zegt “angstaanjagend lief” deze week en ook Aimy heeft een tophumeurtje. In dit weekoverzicht lees je alles over mijn momentjes van geluk van afgelopen week.

Maandag was een topdag, mijn eerste werkdag nadat ik heerlijk een weekje vrij ben geweest. Het is bloedheet vandaag en voor de zoveelste keer sta ik voor mijn kledingkast te draaien. Zoveel kleren, maar niets dat ik nu aan wil. In mijn pauze loop ik door de H&M en ik vind zomaar een jurkje en een broekpak. Het zit als gegoten en het is ook nog betaalbaar.

Op dinsdag trek ik direct mijn nieuwe blauwe jurkje aan. Jurkjes zijn eigenlijk zo niet Marieke, maar deze staat zo ontzettend leuk! Ik word er helemaal blij van en mijn dag kan niet meer stuk. In de avond beginnen we aan een nieuwe verslaving: La casa de papel, een Spaanse serie waar we inmiddels al zes afleveringen van hebben gezien!

Zwetend trek ik op woensdag een stofzuiger en een dweil door het huis. Het is helemaal geen weer om te poetsen! Tirza is lekker een dagje thuis en we vertrekken met een flinke lading waterballonnen naar buiten. Vindt ze het eerst nog wat eng, gooit ze er daarna lekker op los en als papa thuis komt krijgt hij nog even de volle lading.

Ook op donderdag schijnt het zonnetje nog volop, met mijn nieuwe broekpak aan vertrek ik naar mijn werk. In de pauze maakt een collega een paar foto’s. Ik ben zo niet fotogeniek, maar zo waar zitten er best een paar leukerds tussen. Zo kan ik eindelijk mijn profielfoto updaten. In de avond hebben we van mijn werk een barbecue en ondanks de weersvoorspellingen blijft het de hele avond droog. Mijn broertje en zijn vriendin passen voor het eerst op onze meiden en zowaar gaat dit ook helemaal goed. Zelfs Aimy die niets van anderen moet weten op het moment, slaapt als een roosje als we thuis komen.

Op vrijdag maak ik graag wat lekkers klaar. Ik heb een bloedje hekel aan koken, maar ben wel een enorme zoetekauw. Sinds een paar weken heb ik Laura’s Bakery ontdekt en hier staan echt de meest heerlijke recepten op. Zo maakte ik afgelopen vrijdag “chocolade-cookie-cups met gezouten caramel“. Om zelf niet tonnetje rond te worden heb ik ze met de buurvrouwen gedeeld en ze vielen in de smaak kan ik je zeggen.

De hooikoorts slaat flink toe op zaterdag. Met enorme dikke rode ogen word ik wakker, al heb ik het gevoel dat ik nog steeds wel een paar uur had kunnen slapen. De buurvouw plakt tape op mijn rug en het lijkt hierdoor wat minder te worden. In elk geval slaap ik in de middag nog even en vieren we in de avond een feestje, want opa en oma Kip zijn jarig geweest. Dit zijn mijn opa en oma en ze hebben kippen in de tuin. Tirza heeft ze hierdoor de naam opa en oma Kip gegeven en ze zijn er maar wat trots op.

Zondagochtend brengen we door bij de Drentse Koe in Ruinerwold. Een speelparadijs voor klein en groot en dat ook nog eens voor een klein prijsje. De kinderen vermaken zich prima en als ze moegespeeld zijn vertrekken we naar huis. Na een broodje gaan zowel Aimy als Tirza naar bed en ook ik doe een middagslaapje.


Liefs Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *