Weekoverzicht

Een week waarin we geld inzamelden voor het goede doel, maandag wel heel relaxed begon en waarin we Sinterklaas vierden. Lees je weer gezellig mee?

Deze week begon zo goed. Op maandagochtend werden we wakker en Peter werkte die dag vanuit huis. Geen stress, gejaag of gevlieg. Het was zo heerlijk! We dronken een kopje koffie op bed en daarna speelden de meiden op Tirza haar kamer. ZONDER ruzie te maken! Uniek! Wij bleven nog even lekker liggen en keken het nieuws, zonder gestoord te worden. Het was het perfecte begin van een nieuwe week en ik voelde me de rest van de dag keigoed!

Dinsdag, wat was er ook alweer op dinsdag? De dinsdag is de drukste dag op mijn werk, de kerstdrukte begin nu goed aan te trekken en dus vloog de dag voorbij. In de avond hebben we gezellig samen op de bank gezeten en de serie “the Sinner” verder gekeken. Een bijzondere en spannende serie welke het kijken zeker de moeite waard is!

Nog op zoek naar een goede kerstfilm? Kijk dan hier: Dé kerstfilm van 2018

Op woensdag was ik één van mijn schoenen kwijt. Ik had overal gezocht, in de gang waar al onze schoenen staan, boven in de slaapkamer. Ik kon ze nergens vinden. Aimy vindt schoenen erg leuken zeult er regelmatig mee door het huis om ze naar de eigenaar te brengen, maar nu had ze ze toch wel erg goed verstopt. Ik trok bijna mijn andere schoenen aan, toen ik ineens bedacht dat Tirza op woensdag haar schoen altijd mocht zetten. En ja hoor, acht uur in de ochtend, stonden daar onze schoenen al op een rijtje achter de nog gesloten gordijnen. Grijnzend trok ik mijn andere schoen aan en kwamen we nog nèt op tijd aan in de klas.

Donderdag was een normale werkdag voor ons. De kinderen gingen naar de opvang en school en wij vertrokken naar ons werk. Altijd fijn als je ochtendritueel verloopt zoals het hoort en iedereen op tijd is! In de avond had ik eerst een tien miutengesprek over Aimy en aansluitend een inzameling voor het goede doel in samenwerking met de opvang van de meiden. We haalden bijna € 200,- op. Meer als gehoopt en met dit geld worden er weer schoentjes gevuld van kinderen uit gezinnen die het financieel gezien niet zo breed hebben.

De rommelpiet was langs geweest op school en zo begon de vrijdagochtend voor Tirza lekker chaotisch. Alle kinderen gilden door elkaar heen. Alle stoelen lagen door elkaar, overal zwarte handafdrukken en Sinterklaas had zelfs in een vriendenboekje geschreven. Een vriendin kwam bij ons lunchen en samen dronken we lekker chocolademelk met extra veel slagroom om het weekend te vieren!

Op zaterdag bezochten we mijn schoonouders. Zij wonen 200 kilometer verderop en een bezoekje is dan ook speciaal. Ze zijn net verhuisd en we konden direct het huis bekijken. Na ook nog een bezoekje aan de opa en oma van Peter, zijn we weer richting huis gegaan. Normaal gesproken krijst Aimy de terugweg alles bij elkaar en duurt de autorit nog langer als normaal gesproken. Maar vandaag niet. Zowel de heen als de terugweg valt ze als een blok in slaap. Voor ons een echt momentje van geluk!

Zondag word ik wakker om bijna half acht. Peter heeft de meiden meegenomen naar beneden en zo heb ik wat langer kunnen slapen. Heerlijk! We ontbijten met afbakbroodjes zoals we iedere zondag doen en wanneer het ontbijt wat is gezakt, trek ik mijn hardloopspullen uit de kast. Ondanks dat het regent wil ik het volhouden om eenmaal per week te lopen. Ik loop precies 5 kilometer in precies 5 minuten. Wat precies mijn doel was 🙂 In de middag vieren we Sinterklaas en aan het einde van de dag zijn de kinderen zwaar verwend en uitgeteld.

Op naar een nieuwe week waarin we Sinterklaas uitzwaaien en kunnen gaan aftellen naar Kerst. De adventskalenders staan hier al klaar en de eerste chocolaatjes zijn al op. Op Instagram maak je iedere drie dagen kans op een leuke prijs, zie ik je daar?

Liefs,

Marieke

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *