Weekoverzicht

De week zit er weer op! Tijd om terug te kijken naar wat we allemaal hebben gedaan afgelopen week en tijd om plannen te maken voor komende week. Lees je mee?

De week begint lekker rustig op maandag. Moeten we normaal gesproken een klein beetje de vaart erin houden om op tijd op de opvang te zijn, is het deze maandag anders. Tirza hoeft niet naar de voorschoolse opvang, want vanaf nu breng ik haar zelf op maandag weg. Nog beter is dat papa haar ophaalt om 14:30, zodat ze ook niet naar de naschoolse opvang hoeft. Deze eerste maandag heeft ze goed met papa besteed, toen ik thuis kwam, stonden er als verrassing allemaal bloemetjes in de tuin!

Op dinsdag drukt Tirza haar neus tegen het raam aan, om maar weer eens te kijken hoe het met de aardbeien gaat. De aardbeienplant bekijkt ze dagelijks en ze vraagt dan met regelmaat hoelang het nog zal duren. Ik ga lekker op de fiets naar het station, wat een heerlijk weer is het ineens! In de pauze haal ik met een paar collega’s een ontzettend dikke ijsco en kunnen we er weer tegenaan. Eenmaal thuis op dinsdag zijn daar twee blije meisjes en een man die het eten al bijna klaar heeft.

Woensdag begint niet zo goed. De weg is afgezet en ik moet omrijden, nog een weg is geblokkeerd door een vrachtwagen en dus rijden we nog een eindje verder om. Ik kom bij Tirza op school aan en pak haar rugtas uit de auto. Deze voelt zo licht aan, dat ik er even in kijk en tot de conclusie kom dat de vieze en lege spulletjes van de dag ervoor er nog inzitten. Oops. Naast dat ben ik de sleutel van mijn ouders huis vergeten, zodat ik op de oprit moet bivakkeren tot oma thuis is. Zij past even op Aimy, zodat ik naar een afspraak kan. Gelukkig verloopt de rest van de woensdag rustig en eten we (alweer) een ijsje.

Heb je mijn blog over mijn momentjes van geluk al gelezen? Je leest hem hier!

Met vier uurtjes slaap kan ik amper wakker worden op donderdag. Aimy heeft behoorlijk lopen spoken. Niet dat ze aan het huilen was, nee ze maakte er een heus feestje van. Met haar beentjes trappelde ze zo hard tegen de achterkant van het ledikantje, dat het leek alsof ze op een drumstel aan het slaan was. Uiteindelijk viel ze rond een uur of 2 in slaap en ging om 6 uur de wekker. Ik sta er soms verbaasd van, dat ik de hele dag prima door kom met zo weinig slaapuren.

Vrijdag, weekend! Tirza gaat naar school en in de ochtend heb ik met een vriendin afgesproken. Daarnaast werk ik de wasjes weg. Oma uit Den Haag komt logeren en aan het einde van de dag schuift ze gezellig bij ons aan om mee te eten. Tirza is door het dolle heen en vraagt er al dagen om!

Vol verwachting open ik de gordijnen op zaterdag, het weerbericht beloofde veel goeds voor het weekend. Helaas was het een grote grijze waas en was er de hele dag geen zonnetje te zien. We hingen een beetje in huis en gingen in de middag nog even de stad in. Hier kocht ik eens iets niet voor de kinderen, maar voor mezelf. Mijn man was stomverbaasd en ik ook wel een beetje. Met een nieuwe broek en twee shirtjes liep ik de H&M uit. Applaus voor mezelf! In de avond zijn we heerlijk uit eten geweest met familie en zonder de kinderen. Een beetje stil, maar stiekem best wel lekker.

Ook zondag begint grijs en grauw. We ontbijten met afgebakken broodjes en rommelen wat in huis. Oma speelt heel veel spelletjes met Tirza en na de lunch gaat oma terug naar Den Haag. De zon komt er een klein beetje door en we besluiten om naar het bos te gaan. Heerlijk even een rondje lopen en een frisse neus. We eindigen op een terrasje en sluiten thuis de dag af met een pizza!

Komende week lijkt een hele mooie week met veel zonneschijn te worden. Tirza heeft Koningsspelen op school en er staan volgend weekend wel twee uitjes gepland!

Liefs Marieke

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *