Weekoverzicht – Koningsspelen, Kledingstress & K3!

De week zit er weer op! Tijd om terug te kijken naar wat we allemaal hebben gedaan afgelopen week en tijd om plannen te maken voor komende week. Lees je mee?

Weekoverzicht van vorige week lees je hier

Het is weer maandag, klaar voor een nieuwe start en het beloofd een heerlijke week te worden! Tirza inspecteert in de ochtend eerst weer even de aardbeienplant, om te constateren dat die aardbeien wel echt lang duren. Ik breng haar op de fiets naar school en dat vindt ze een feestje. Peter haalt haar in de middag op en samen zorgen ze voor een schone zandbak en vers zand. Tirza ligt er op haar buik in te rollen en dat zorgt ervoor dat het zand de hele week overal in huis terug te vinden is.

Op dinsdag schijnt het zonnetje in de ochtend weer volop. Ik kan weer op de fiets richting het station, heerlijk wakker worden op deze manier. De werkdag vliegt voorbij en voor ik het weet, zit ik alweer op de fiets terug. In het avondzonnetje zitten we nog even buiten en bespreken we de mogelijkheden tot een uitbouw. Of misschien toch verhuizen? We zijn er nog niet helemaal uit. Voorlopig zitten we hier eigenlijk wel prima.

Oma Kip is jarig op woensdag! Tirza is behoorlijk verkouden en moe, ze blijft hierom een dagje thuis van school en kan mee naar de verjaardag van Oma Kip. Waarom oma zo heet? Heel simpel, ze heeft een paar kippen in de tuin. Na de verjaardag verzamelen we bij Thathie (Tante Nathalie) en picknicken hier in de tuin met broodjes knakworst. We genieten heerlijk van het mooie weer en spelen in de middag nog even buiten.

Ook stond er op woensdag een blog online met tips voor leuke fotocadeau’s, heb je hem al gelezen?
Het zonnetje schijnt ook op donderdag en dus hebben we in de ochtend even stress. Veel zomerkleding ligt nog in de koffers op zolder, hoog tijd om ze te voorschijn te halen. Tirza wil nooit een korte broek aan, uitgerekend vandaag natuurlijk wel. Gelukkig vinden we er nog èèn en is zij ook weer blij. Het valt me op dat de wereld ineens wel heel snel groen wordt om ons heen, heerlijk zeg!

Ons tweede autootje stopt ermee en wil niet starten op vrijdag. Hierom breng ik zowel Tirza naar school als mijn man naar werk. Vandaag zijn er de Koningsspelen en wat is het een leuk gezicht om al die kinderen in het oranje te zien! Tirza vindt het een beetje spannend, maar is wel erg trots op haar oranje outfit en vlaggetjes. Aimy is deze dag helemaal uit haar ritme en omdat ze het ochtend slaapje over slaat, ga ik met de buurvrouw op pad om foto’s te maken. Haar dochtertje & Aimy deden het zo leuk en ik ben zo blij met de foto’s!

Op zaterdag doet Peter mee aan de Mud-run van Q-music en vertrekken wij in de ochtend naar oma om een boekenmarkt te bezoeken. De boeken hier kosten maar € 1,- per stuk en ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een letter heb gelezen. Tijd om hier verandering in te brengen! Tirza gaat een uurtje naar bed, tegelijkertijd met Aimy. Het waren vijftien heerlijke minuten. Aimy had geen zin in slapen, maar ik heb wel een paar bladzijdes kunnen lezen. In de middag gaan we nog naar de Ernst & Bobbie show. We spaarden bij de Jumbo voor gratis toegangskaarten en de show was echt een aanrader. Goed geregeld en ontzettend leuk!

De week sluiten we af met op zondag een dagje Plopsaland. K3 treedt dit weekend op en Tirza heeft er enorm veel zin in. Grote ogen keken ons aan toen we het haar donderdag vertelden en ze heeft het nergens anders meer over gehad. De spanning liep bij haar hoog op en het optreden heeft ze met grote ogen staan bekijken. Aan het einde kwam de spanning eruit en waren er een paar dikke tranen. Gelukkig was het snel over en hebben we een heerlijke dag gehad in Plopsaland!

Hebben jullie ook een fijne week gehad? Komende week hebben we een gesprek op school, vieren we Koningsdag en hebben we een weekend helemaal niks! Of dat zo blijft lees je in het volgende weekoverzicht 😉 

Liefs Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *