Weekoverzicht – Bijna vakantie

Afgelopen week sloeg de vermoeidheid toe. De man met de hamer leek langs te zijn geweest want ik was niet vooruit te branden. We zijn allemaal hard toe aan een paar vrije dagen en kijken dan ook enorm uit naar de kerstvakantie.

Op maandag brengt Peter de kinderen naar de opvang en school, zodat ik lekker op tijd op mijn werk ben. Wat ook betekent dat ik niet hoef te zoeken naar een parkeerplaatsje bij het station. Het is razend druk en de dag vliegt voorbij. In de avond gaat Peter sporten. Als Aimy eindelijk ook heeft besloten te gaan slapen en het huis is aan kant, plof ik ook lekker op de bank.

Peter heeft op dinsdag een teamuitje en is hiermee laat thuis. Ik breng in de ochtend de kinderen weg en in de avond haal ik ze ook weer op. We hebben die avond een meidenavond. Aimy is alleen zo moe dat die al snel in bed belandt. Samen met Tirza maak ik de hapjes voor het kerstontbijt op school en dan breng ik ook haar naar bed. Eenmaal beneden, kan ik de post uitpakken en kan ik zeer tevreden zijn met de kerstkaarten die we hebben gemaakt.

Woensdag ben ik lekker vrij en gedraag ik me als een echte huisvrouw. De wasmachine draait, de vloer wordt gezogen en gedweild en de strijk wordt weg gewerkt. Geen idee waar ik de energie vandaan haal, maar het voelt goed. Ook het speelgoed van de meiden wordt uitgezocht en er verdwijnt een kist vol baby speelgoed naar de zolder. In de avond heeft Tirza een lichtjeswandeling op school. Ze is super enthousiast en vindt het prachtig om te zien. Wel is ze teleurgesteld, want de baby in de stal is helemaal niet echt.

In de ochtend op donderdag breng ik de meiden naar de opvang en vertrek ik naar mijn werk. Ik heb een kerstpakket gekregen, maar de doos is vrij groot en ik neem hem liever niet mee in de trein. Gelukkig is Peter in de buurt zodat hij hem in de auto mee kan nemen. We plakken er gezellig een lunch aan vast en zo zitten we samen in de stad een broodje te eten. Het voelde bijna onwennig, zo midden op de dag zonder kinderen! Een echt Momentje van geluk, wat de werkdag lekker opbreekt.
In de avond hebben we ook nog een beetje quality tijd samen, want… Het is tijd voor de finale van Expeditie Robinson!

Wekenlang zat het er al aan te komen, maar op deze vrijdag was het dan zover. Aimy is ziek. Met een warm bolletje wordt ze wakker en ze kruipt nog lekker even bij ons in bed. Om 8 uur poetst ze in haar oogjes en zonder protest leg ik haar in bed. Ze slaapt bijna twee uur en ik heb heerlijk even de tijd voor mezelf. Tirza zit op school en ik plof op de bank met mijn boek. Ik moet nog een klein stukje en ik lees hem helemaal uit. Vervolgens werk ik de achterstallige administratie weg met een kop thee erbij. Lang geleden dat ik overdag zomaar even twee uurtjes alleen ben en dit soort klusjes kan doen. Genieten hoor 🙂

Na een goede nacht worden we op zaterdag wakker en lijkt Aimy koortsvrij te zijn. We pakken de auto in om een bezoekje te brengen aan familie in Zoetermeer. Een krappe twee uurtjes rijden. Aimy heeft een bloedje hekel aan auto rijden en ook vandaag heeft ze het duidelijk niet naar haar zin. We drinken koffie bij vrienden die hier in de buurt wonen en lunchen dan bij opa en oma. Na de lunch gaat Aimy naar bed en vertrekken wij naar de stad om even heerlijk samen te shoppen. Ik scoor een nieuwe trui voor mezelf en een nieuwe trui en schoentjes voor Aimy.

Op zondag gaan we weer naar huis en hebben we een hele luie dag. We gooien twee logeermatrassen in de woonkamer, waar de kinderen op dollen en we een kerstfilmpje kijken. In de avond liggen de kinderen al vroeg op bed, zodat de avond heerlijk lang van ons samen is. In mijn kerstpakket zat onder andere een Bol.com cadeaukaart en ik bestel iets waar ik al een tijdje naar heb zitten kijken. Een E-reader. Hij komt al binnen op maandag, een leuk kerstcadeautje voor mezelf!

Komende week genieten wij van heel veel tijd samen. Ik heb de maandag vrij genomen en alleen op donderdag moet er gewerkt worden. Op naar de kerstdagen en naar de laatste volle week van 2018!

Liefs,

Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *