Weekoverzicht – Dag Sinterklaasje

We zwaaiden sinterklaas uit en heel eerlijk… ik vind het niet zo erg! Jongens wat een drukte en wat een zenuwen. Vooral Tirza kan hier heel slecht tegen en dus even weer wat rust in huis.

Op maandag breng ik eerst Aimy naar de opvang, om vervolgens Tirza naar school te brengen. Ze zitten gezellig samen achterin de auto en Aimy smeekt om Tirza haar “hantie”. Ze zitten samen hand in hand te zingen op de achterbank. Tirza vindt het geweldig dat Aimy alles nadoet en zo begint onze nieuwe week heel gezellig!

Dinsdag wordt er sinterklaas op de BSO gevierd. Er liggen overal pepernoten en Tirza is  dolenthousiast. Ze is daarnaast ook echt ontzettend moe. Wanneer we haar aan het einde van de dag weer ophalen, is ze niet te genieten. Ze is ontzettend tegendraads, heeft een grote mond en ze ligt dan ook vroeg in haar bed #doei. Morgen weer een dag.

Nog meer prikkels en drukte, want op woensdag komt de sint langs op school. Ze vindt het enorm spannend en kruipt naast de juf op haar stoeltje. Ze is hulpje, wat gelukkig een beetje afleiding geeft. Aan het einde van de ochtend haal ik haar op en ben ik bang dat ik een vermoeide Tirza aantref. Niets is minder waar, want ze straalt erover. Ze kreeg een high-five van sinterklaas en ook nog een cadeautje. Haar dag kan niet meer stuk!

We zingen Dag Sinterklaasje op donderdag en voor de laatste keer dit jaar worden er schoencadeautjes uitgepakt. We hebben de zondag hiervoor al pakjesavond gevierd, dus dit zijn de allerlaatste cadeautjes. Aimy steekt enthousiast haar hand in de handpop die ze heeft gekregen en roept “Piet, Piet”. Oma heeft een Pieten handpop en deze prinsessenhandpop heet dus nu ook Piet. Tirza is dol gelukkig met haar hatchimals. (Wat een gekke dingen zijn dat trouwens) In de avond genieten we van een aflevering Expeditie Robinson. Nog eventjes en we weten wie de winnaar zal zijn!

Vrijdag blijft Tirza lekker thuis. We spelen heel veel spelletjes, doen een paar boodschappen en als Aimy slaapt, kijken we een film op Videoland. Hij heet “Familie Kerst” en is onverwachts heel erg leuk. Een echte kinderfilm, Nederlands gesproken en helemaal passend bij deze kerstperiode. We hangen lekker op de bank met een dekentje en zo komen we de vrijdagmiddag door.

Tirza krijgt haar zin, op zaterdag wordt toch de kerstboom opgezet! Peter wou het eigenlijk niet hebben, maar tegen twee van die donkerbruine smekende ogen kon hij niet op. Onze eettafel is een doorn in het oog en wordt een stukje kleiner gemaakt. Zo zitten we even een dag zonder tafel en picknick ik met Aimy & Tirza op de grond. We shoppen nog even bij de Leen Bakker en de Kwantum en dan trekken we eindelijk de boom van zolder. Tirza hangt de ballen allemaal vlak naast elkaar en vindt het prachtig. De kerstmuziek staat aan en Aimy staat netjes met haar handjes op de rug toe te kijken.

Hoera, op zondag slaapt Aimy tot half 7, Tirza tot kwart voor 7 en ik…. Ik slaap tot kwart over 7. Wat een heerlijkheid, mede mogelijk gemaakt door Peter. Dank u, dank u. We bakken broodjes en ontbijten met zijn allen, niets moet en alles mag in dit weekend. We doen een rondje door de IKEA en in de avond kruip ik lekker even onder de zonnebank. Heerlijk warm en even een momentje voor mezelf.

Liefs,

Marieke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *