Weekoverzicht – De eerste week na de vakantie

Dat was hem dan, onze eerste week werken zit er alweer op. Peter begon aan zijn nieuwe baan, Aimy zei voor het eerst haar eigen naam en Tirza vertelde ons dat ze heus wel wist wat een piemel is.

Peter begint op maandag bij een nieuwe werkgever en dus moeten we ons ritme van voor de vakantie iets aanpassen. Ik breng zowel Aimy naar de opvang als Tirza naar school en dat verloopt allemaal super soepel. Hoera! Tirza heeft een klein beetje buikpijn van de spanning, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra ze haar beste vriendinnetje ziet. Peter haalt haar uit school en samen gaan ze Tirza inschrijven voor zwemles.

Dinsdag moeten we wat eerder van huis, maar ook die dag red ik het om ze allebei naar de opvang te brengen en mijn vroege trein te halen. Op dinsdag brengt de BSO Tirza naar school en kan ik lekker op tijd aan de slag. In plaats van het schelle fluitje, blaast de conducteur liedjes op zijn fluitje en zo begint de dinsdag lekker vrolijk. Oh en op deze dag zei Aimy haar eigen naam voor het eerst 🙂

Op woensdag ben ik lekker vrij en breng ik Tirza samen met Aimy naar school toe. Het is heerlijk weer en ik wandel met Aimy lekker in het zonnetje naar de stad toe. Ze valt in slaap en zo heb ik rustig de tijd om wat inkopen te doen. Naast de luiers die we hard nodig hadden, koop ik ook een heerlijke bus Rituals voor ons zelf. In de middag is Tirza hartstikke moe van de eerste drie dagen school en na een broodje knakworst hebben we lekker een filmpje op de bank gekeken.

Donderdag begint met heel veel regen, maar als het dan lunchpauze is, is het helemaal droog. Zo kunnen we toch nog een rondje door de stad lopen en een frisse neus halen. Al jaren kijken Peter en ik samen naar Expeditie Robinson en ook deze donderdag zitten we er in de avond weer helemaal klaar voor. Gek om te bedenken dat als Robinson is afgelopen het al bijna kerst is!

De laatste dag dat Tirza naar school moet, vrijdag! Om 12 uur haal ik haar op de fiets van school en dat vindt ze al een feestje op zich. Als ze thuis komt en oma daar ziet, is het feestje compleet. Na de boterham haalt ze haar kleur spulletjes erbij en tekent van alles, onder andere poppetjes. Ooit heeft ze het woord “plasworst” verzonnen en wij hebben dan zo gelaten. Bij het tekenen van de poppetjes verteld ze aan mij en oma dat ze heus wel weet dat dit een piemel heet! We hebben enorm hard gelachen om haar donkere bruine ogen en bloedserieuze gezichtje. Daaaag plasworst en hallo piemel!

Weekend! We hadden geen plannen al had ik wel heel veel in mijn hoofd zitten, wat ik gedaan wilde hebben. Het was zoveel dat ik er een beetje chagrijnig van werd. Laat dat beetje trouwens maar achterwege, ik was zaterdagochtend niet te genieten. Uiteindelijk kwam het zonnetje door mijn donkere wolken heen en dat begon met een dikke reep Milka chocolade, die Peter mee had genomen bij het boodschappen doen.

De zomerkleding wisselden we om voor winterkleding en de meeste zomerkleding verdween in een koffer naar de zolder. We hebben op zaterdag uiteindelijk nog lekker geshopt en op zondag vierden we de verjaardag van mijn moeder. Daar stond de trampoline nog in de tuin en hier hebben we ons heerlijk op uitgeleefd. Ook hebben we de trappenkast opgeruimd en zo sloten er een aantal tabblaadjes in mijn hoofd. Het zit nog steeds aardig vol en ik hoop komende week nog wat dingen af te kunnen strepen, zodat het weer wat rustiger wordt.

Komende week hebben we een bomvolle week, met op dinsdag een ouderavond op school en in het weekend een dagje naar vriendin in Den Haag. Op naar nieuwe momentjes van geluk!

 


Liefs Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *