nieuwe-week

Weekoverzicht: Een manloos huishouden

Een week waarin ik drie dagen en twee nachten alleen was met de meiden. We bakten koekjes, genoten van het lentezonnetje en we pakten nog meer spullen in.

Afgelopen maandag was het begin van een drukke week. De meiden gingen naar de opvang en school en zouden door opa en oma worden opgehaald. Wij reden twee uur richting Scheveningen. Oma zou vandaag 76 zijn geworden en op deze dag mochten wij haar as uitstrooien in zee. Een bijzonder en mooi moment, maar ook zo verdrietig en emotioneel.

Op dinsdagochtend zwaaien we Peter om kwart voor zeven al uit. Het is een normale werkdag en ik breng de dames daarom naar de opvang. Aan het einde van de dag haal ik ze weer op en begint de avondspits. Ze zijn ontzettend lief, eten goed en luisteren gewillig wanneer ik ze uit bad pluk. Tijd om naar bed te gaan! Terwijl zij slapen, heb ik de hele avond voor mij alleen.

Woensdag klets ik bij met mijn beste vriendinnetje, terwijl Tirza op school zit. Aimy gedraagt zich voorbeeldig en speelt hartstikke lief, zodat wij thee kunnen leuten. In de middag eten we een tosti bij oma en spelen we spelletjes. Eenmaal thuis zijn ze allebei bekaf en ze liggen dan ook al vroeg in bed. Tirza mag in het grote bed slapen en dat vindt ze heerlijk. Ik heb wederom de avond voor mij alleen en kijk de film Remember me. Een tranentrekker welke zeker de moeite waard is om te kijken!

Zelfs de ochtendspits op donderdag verloopt zonder problemen. Ze eten hun brood netjes op en zonder ook maar èèn keer mijn stem te hoeven verheffen lever ik ze af bij de opvang. In mijn pauze shop ik leuke spulletjes bij Dille & Kamille. Wat een geweldige winkel is dat toch. Ik kocht er onder andere een heerlijk maskertje, een geurzakje en was leuke spulletjes voor de paasdagen!

Op vrijdag bakken we koekjes! Deze leuke vormpjes kocht ik ook bij Dille & Kamille. Naast dat ze er leuk uitzien, zijn ze ook ontzettend lekker. Als de koekjes klaar zijn snoepen we ze op in het zonnetje. Het is heerlijk lenteweer. De rolschaatsen gaan aan en Tirza rolt langzaam de tuin door. De zandbak bleef die dag dicht. Gesloten vanwege een enorme zwarte joekel van een spin. Brrr, hopelijk verhuizen we die niet mee.

koekjes bakken met kinderen

Zaterdag poetsen we in huis, brengen we een kar vol troep naar de stort en pakken we dozen in. In de middag shoppen we nieuwe kleding voor de meiden. Te leuk die kinderkleding en ook nog voor een leuk prijsje. We sluiten af met een ijsje en dan wandelen we weer richting huis.

Op zondag bakken we broodjes en ontbijten we zoals we altijd doen: Lekker uitgebreid en zonder haast. We zoeken stapels papieren uit en dan is ook het laatste beetje op zolder in dozen gestopt. In de middag hebben we nog een verjaardag en uiteindelijk zitten we om 20:00 voldaan maar moe op de bank.

Komende week hebben we he-le-maal niets op de planning staan, behalve werken en naar school gaan als verplichting. Wat een heerlijk vooruitzicht is dat. En wat ook erg fijn is: Het weerbericht ziet er goed uit voor volgend weekend!

Liefs,
Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *