Weekoverzicht – geluksmomentjes

De weken vliegen voorbij en soms gaan de kleine momentjes van geluk, verloren in de haast van alle dag. Door ze op te schrijven, besef ik me meer hoeveel momentjes van geluk er op een dag zijn. Hoeveel geluk en rijkdom ik heb, met twee fantastische dochters en mijn man niet te vergeten 🙂 Ik deel mijn momentjes graag met jullie en daarnaast ben ik benieuwd, naar wat jullie gelukkig maakt!

Een hele drukke week, met naast ons werk en de vaste verplichtingen in het huishouden, nog een paar andere afspraken.
Het begint op maandag gelijk, we moeten om 08:30 al op het consultatiebureau zijn. Aimy is weer flink gegroeid, haar lengte is nu maar liefst 66 centimeter. Haar gewicht blijft wel wat achter met 6255 gram, maar ze vermoeden dat dit door haar snelle ontwikkeling komt. Twee prikjes worden in haar beentjes gezet en er volgt een enorm gekrijs. Het goede nieuws is, dat het voorlopig de laatste zijn 🙂

Dinsdag is het mama dag! 
Aimy heeft weinig tot geen last van de prikjes en dus kan ze vandaag gewoon naar de opvang. Het was even wennen, maar ik ben de ochtend in mijn uppie doorgekomen. Wat een stilte in huis. Ik heb onder andere de gehele kledingkast kunnen uitzoeken en alle te kleine kleertjes in een tas kunnen stoppen. Ik kan het alleen nog niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te doen.

Verder heb ik heerlijk genoten van een lunch in alle stilte, een puzzel op tafel gelegd en in de middag eindelijk een afspraak kunnen plannen met een vriendin. Dat was echt veels te lang geleden!

Op woensdag heb ik weer een ontzettend drukke dag, waar ik eigenlijk geen voorstander van ben. Maar soms loopt het nu eenmaal zo. In de ochtend hebben we een afspraak bij de chiropractor en krijgen we een bezoekje van de kinderfysio. Door deze afspraken miste ik de peutergym, gelukkig kon oma met Tirza mee.  We doen lekker niets in het huishouden vandaag, zodat we in de middag tijd hebben om te verven. Tirza haar lievelingskleur is zwart als het om verven en kleuren gaat. Het eindresultaat was dat Tirza zwarter was als het papier zelf.

Op donderdag schrokken we enorm van Tirza toen we wakker werden. Haar ook was helemaal dik en rood en ook op haar armen zaten vuurrode vlekken. Eenmaal bij de huisarts bleken het “gelukkig” muggenbulten te zijn. Vanaf jongs af aan heeft ze al een allergische reactie op muggenbeten, we hadden in november hier alleen niet aan gedacht. Ze zag er een paar dagen enorm zielig uit met haar dikke oog, maar gelukkig had ze er zelf weinig last van.

De week is voorbij gevlogen als vrijdag alweer op de kalender staat. De laatste dag werken en de laatste dag dat de kinderen naar de opvang gaan. Het allerbeste is nog dat het een leeg weekend is, geen plannen, geen afspraken. Doen waar we zin in hebben!

We worden op zaterdagochtend wakker om een uur of zes. Enorm vroeg, maar het is minstens een half jaar geleden dat ik zo lekker heb geslapen. Jaha! Aimy heeft eindelijk de hele nacht doorgeslapen in haar eigen bed, dus dan maakt het niet meer uit dat het 6 uur is. De dag begint heerlijk, het zonnetje schijnt en als je regen verwacht had, is dat al heel fijn! We gaan lekker de tuin in en genieten van de frisse lucht. Tirza denkt dat het weer zomer is en wil op haar slippers naar buiten, gelukkig kwam ze daar snel van terug. Peter & Tirza zijn nog even op de opendag van de brandweer geweest en in de avond was het heerlijk op de bank met een dekentje en Netflix.

Op de laatste dag van de week hebben we heerlijk gewandeld in het bos, een paar een paar leuke foto’s gemaakt en een mooie tak gescoord. Deze tak hebben we in de tuin gezet en versierd met vetbolletjes en nootjes voor de vogeltjes. Nu maar hopen dat er vogeltjes op af komen, dan hebben we gezellig wat te kijken. Ook hebben we een tweede opdracht uit ons boek “bucketlist voor koppels” volbracht. Zoenen met 5 stukken fruit ertussen. Het resultaat kun je hier bekijken.


Een hele drukke week, maar wel met mooie momentjes. Een hele nacht doorgeslapen en zoals je eerder hebt kunnen lezen, heb ik slap gelegen om Tirza. Nadat de collectant aan de deur stond, wou zij ook graag met haar spaarpot naar buiten. Op naar de volgende week, gelukkig iets rustiger!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *