Weekoverzicht – Team snotneuzen!

Hij is terug van weg geweest, de letter R. Hij zit weer in de maand en de snotneuzen dus ook. Tirza en Aimy zijn allebei enorm verkouden. Naast de snotneuzen hoesten ze behoorlijk. Het was dus een snotterig weekje kun je wel zeggen!

Op maandag gaan de twee snotterkopjes gewoon naar school en naar de opvang. Omdat de brug open staat, kom ik met de auto niet snel genoeg het centrum in en rijd ik terug om toch maar de fiets te pakken. Al met al zit Tirza op tijd in de klas en haal ik mijn trein. Aimy smeren we in de avond in met een beetje babyluuf en daar lijkt ze wat rustiger van te worden. Ze slaapt in elk geval redelijk.

Ook op dinsdag werken we allebei. Ik vertrek al vroeg richting het station met de slaap nog in mijn ogen. Gelukkig ben ik niet de enige die nog niet helemaal wakker is. Wanneer ik wil inchecken met mijn OV chipkaart, staat er een man voor mij. Hij probeert keer op keer zijn pasje voor het paaltje te houden, maar er gebeurt niets. Wanneer ik hem er op wijs dat hij zijn ANWB pasje in zijn handen heeft, kijkt hij eerst heel verbaasd en moet dan lachen. Ik trouwens ook en zo beginnen we de dinsdag met een grote grijns. In de avond heb ik nog een ouderavond op school, ter introductie van het nieuwe schooljaar en eenmaal thuis plof ik lekker op de bank.

Al hield ik Tirza op woensdag liever een dagje thuis, zij wou toch erg graag naar school. Er moest een rups geknutseld worden en snotneus of niet, zij moest en zou naar school. Niet dat ik haar voor iedere snotneus thuis houd, maar ze was gewoon echt niet fit. Eenmaal thuis kruipt ze op de bank en zie ik dat ze moe is. We doen de middag niet zoveel en ook ik voel me niet helemaal fit. In de avond moet ik werken, vanuit huis, en zit ik lekker met een kruikje, een dekentje, mijn pantoffels en een beker warme chocomelk achter mijn laptop. Laat in de avond wordt Tirza nog wakker met oorpijn en met een pijnstiller valt ze uiteindelijk weer in slaap.

Ik had een zware nacht verwacht, maar het viel reuze mee. Aimy is ontzettend vroeg wakker, vijf uur,  maar voor de rest hebben we goed geslapen. Na een dag werken ligt er een pakketje op de mat. De oorbellen die ik heb gekregen van Sorella Amsterdam liggen op de mat en ik ben er enorm blij mee! Donderdag is onze avond samen. Expeditie Robinson is weer begonnen en om stipt half negen zitten we dan ook klaar voor de televisie. Ook om stipt half negen zet Aimy het op een brullen. Hoe zij toch altijd in haar bedje ligt… Ze ligt helemaal tegen het voeteneind aan en krijst enorm. Als ik haar uit de knoop heb gehaald, slaapt ze gelukkig weer verder en kunnen we eindelijk gaan genieten van Robinson!

Vrijdag slaan we over, een dag om snel te vergeten, punt.

Het weekend loopt wat anders dan verwacht. Eigenlijk zou ik met een piepklein lief baby’tje gaan knuffelen. Helaas omdat de kinderen zo verkouden zijn, durf ik het niet aan om op kraamvisite te gaan. En dus zijn we het weekend onverwachts thuis. De zaterdag voelen we ons allemaal iets beter als op vrijdag. We hebben zelfs de energie om naar de open dag van de brandweer te gaan en dat was erg leuk. Na een rondje in de brandweerauto en het blussen van een brandje gaan we weer richting huis. Tirza knapt ineens af en weet zichzelf wakker te houden tot half acht. Daarna is het rustig in huis en de hele familie snotneus ligt om half tien in een diepe slaap.

Zondagochtend worden we wakker om half zeven. We hebben maar liefst negen uur geslapen en dat is echt heel lang geleden! Wat is het toch goed om af en toe verstandig te zijn. Want eigenlijk hadden we nog wel een paar afleveringen van een serie willen kijken op Netflix, maar we deden het niet! We beginnen de dag met een uitgebreid ontbijt en zijn klaar om van deze zondag te gaan genieten! Uiteindelijk besluiten we naar het kabouterpad te gaan. Tirza krijgt een kaboutermuts op en we moeten onderweg een paar opdrachten uitvoeren. Eenmaal thuis slaapt niet alleen Aimy, maar ook Tirza bijna twee uur. Verder was ze heus niet moe… 😉

Op naar een nieuwe week, met nieuwe momentjes van geluk! 

Liefs Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *